nieuws

Suske en Wiske wat we delen met onze kinderen én onze ouders

Standaard uitgeverij brengt gloednieuwe Suske en Wiske op de markt

15 mei 2017 – Standaard Uitgeverij onthult vandaag de vernieuwde versie van Suske en Wiske met De planeetvreter. Het is voor het eerst in tien jaar dat er een restyling van het populaire stripboek plaatsvindt. De uitgeverij besloot te investeren in een meer eigentijds karakter om tegemoet te komen aan de belevingswereld van de jeugd. Met vernieuwende verhaallijnen, eigentijdse kleding en moderne technologie. Het eerste album dat de vernieuwde stijl uitdraagt is het De planeetvreter. De planeetvreter is nummer 339 van de reeks en ligt vanaf 17 mei in de winkels.

 SW339 COVERSpanning en techniek

Aan de restyling van Suske en Wiske ging een uitgebreid onderzoek vooraf, want in tien jaar tijd is er veel veranderd. Vooral voor de jonge lezer, die opgroeit in een tijd waar alles snel gaat en de techniek voorop staat. Dat uit zich in spannende verhaallijnen, extra actiescènes, aflopende pagina’s en meer close-ups. Op die manier komt Standaard Uitgeverij tegemoet aan de belevingswereld van de nieuwe Suske en Wiske -generatie.

‘We vinden het belangrijk relevant te blijven voor onze lezers’, vertelt Toon Horsten, Uitgever Strips bij Standaard Uitgeverij. ‘Daarom hebben we heel bewust gekozen voor onderzoek onder de doelgroep van de toekomst, onze jonge lezers tussen de acht en twaalf jaar. We waren benieuwd naar wat zij van Suske en Wiske vinden. Weten zij wie het zijn? Welke personages vinden ze het leukst? En wat voor verhalen lezen ze graag? Met deze resultaten in het achterhoofd kwam De planeetvreter tot stand. We zijn ontzettend trots op deze nieuwe uitgave.’

Voor iedereen

Suske en Wiske is de langstlopende Nederlandstalige stripreeks en wordt van generatie op generatie doorgegeven. In Nederland en België gingen meer dan 200 miljoen exemplaren over de toonbank. Om relevant te blijven voor alle doelgroepen staan er meer vernieuwingen op het programma. Zo krijgen de striphelden een gloednieuwe 3D-animatiereeks voor kinderen vanaf drie jaar, die binnenkort op Ketnet zal verschijnen: Suske en Wiske Junior.

Daarnaast zijn er ook De kronieken van Amoras. Een nieuwe reeks in navolging van het succes van de eerste reeks Amoras, een spin-off van Suske en Wiske. Op 11 oktober zal De zaak Krimson #2 verschijnen. Deel één verscheen eerder dit jaar en werd warm onthaald door de fans. Als laatst is er aandacht voor de echte fans. Deze kunnen hun hart ophalen bij Suske en Wiske Classics. Een mooie uitgave die toont hoe de albums van de hand van Willy Vandersteen er in 2017 zouden uitzien. Samen met De planeetvreter verschijnen op 17 mei; Het geheim van de gladiatoren, De duistere diamant, De schat van Beersel en De groene splinter.

suske en wiske overzichtbeeld

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief