nieuws

Suske en Wiske willen de plasticsoep weg!

In het nieuwe Suske en Wiske-album ‘Lambik Plastiek’ zoeken onze striphelden een oplossing voor de plasticsoep in de oceanen. Een actueel thema waar we bij Standaard Uitgeverij Strips graag extra aandacht aan besteden. In de strip zit een extra dossier over de plasticsoep.

Plastic Polly

Wanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met een ongezonde liefde voor het materiaal, kaapt de uitvinding en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van plastic Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen.

Een leuk verhaal over een harde realiteit die onze striphelden graag wat meer duiden in een extra dossier.

Samenwerking met The Ocean Cleanup en SEA LIFE

De bijlage kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup, de organisatie van de  Nederlandse uitvinder en plasticvechter Boyan Slat.

SEA LIFE Blankenberge en SEA LIFE Scheveningen zijn ook enthousiast over dit project: op 13 maart lanceren ze ‘Lambik Plastiek’ met een beach cleanup op de stranden van Blankenberge en Scheveningen, maar ook de rest van het jaar staan Suske en Wiske extra in de kijker met verschillende activiteiten (o.a. signeersessies, workshops, …).

Wie de strip koopt, kan gratis naar SEA LIFE in Blankenberge of Scheveningen: op vertoon van het album, krijgt 1 kind gratis toegang onder begeleiding van minimum 1 betalende volwassene.

Sensibilisering via scholen

We willen met ‘Lambik Plastiek’ zoveel mogelijk scholen bereiken. Met de strip en het dossier hebben leerkrachten een lespakket in handen om hun leerlingen te sensibiliseren voor het probleem van de plasticsoep: zo leren ze hoe ze andere plasticvechters kunnen helpen om onze oceanen weer proper te krijgen.

Stripinfo

Suske en Wiske – Lambik Plastiek
ISBN 978 90 02 26535 8
Releasedatum: 13 maart 2019
€ 6.99

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief