nieuws

‘Tarantino in boekvorm’. Wat schrijven de recensenten over ‘De wolf van Colombes’ van Koen Strobbe?

Toen Koen Strobbe laureaat werd van de Aspe Award, nam zijn literaire carrière een hoge vlucht. Zijn eersteling, Kruis en Munt, werd een bestseller en hij mocht meteen een thriller schrijven met Pieter Aspe zelf, Blankenberge Blues. Dat boek belandde al bij het verschijnen op de eerste plaats in de boeken top-10. Nu is De wolf van Colombes, zijn nieuwste thriller, ook in de boeken top-10 beland. Even spannend, even witty en nog intrigerender dan Kruis en munt. Vinden de recensenten dat ook?

Thrillzone.nl

“Waarschijnlijk is de mooiste hoofdpersoon in De wolf van Colombes het dorpje Colombes-sur-Ciel zelf. Het is een kleine en gesloten gemeenschap, waar buitenstaanders moeilijk kunnen aarden. Vaker dan eens is de overheid van buiten gekomen om het dorpje ‘schoon te vegen’, maar de bewoners zijn hardnekkig, net als de omgeving. Strobbe beschrijft deze gemeenschap op prachtige wijze.”

“Strobbe heeft de lat met Kruis en munt enorm hoog gelegd. Maar hij heeft een aanloop genomen en is er met speels gemak overheen gesprongen. De personages, de verhaallijn, de bijzondere omgeving; het is een genot om te lezen. Tarantino in Europese boekvorm!”

Het volledige artikel lees je hier. wolf_cover

Samen lezen is leuker

“Strobbe neemt de tijd de complexiteit van dit gehele dorp neer te zetten. Die tijd wordt ook genomen wat betreft de opbouw in spanning. Waar ik eerst compleet meegesleept word in een aandachtpakkend en regelmatig ook vermakelijk gebeuren, transformeert zich dit zo na de helft van het verhaal dan ook in huiveren. In verwonderen. In op het puntje van de stoel zitten. Het gaat uiteindelijk van een roman naar een heuse thriller. (4****)”

Klik hier voor het volledige artikel.

Boekboetiek.be

“Kinderroof, de Japanse maffia, wijnfraude en een aantal onrustwekkende verdwijningen. Net zoals in Kruis en munt brengt de auteur heel wat verschillende elementen – die op het eerste zich niks met elkaar te maken hebben – op een geloofwaardige manier bij elkaar. Al die verschillende elementen zorgen voor een heerlijk complexe thriller met veel afwisseling, maar ook soms voor verwarring. Met de vele verhaallijnen die aan bod komen zou je nog minstens één ander boek kunnen vullen. Ik kan dus alleen maar hopen dat Koen Strobbe nog voldoende inspiratie over heeft voor een volgende misdaadroman, want daar kijk ik alleszins naar uit.”

Het volledige artikel lees je hier.

Nederlands Dagblad

“De Vlaming Koen Strobbe, voormalig wijnbouwer in de Franse Provence, weet met De wolf van Colombes het hoge niveau van zijn debuut vast te houden. Het verhaal zit goed in elkaar en is lekker leesbaar geschreven. [..] ook voor de Nederlandse lezer zeer geschikt”.

Klik hier voor het volledige artikel.

De Perfecte Buren

“Hoe verder je geraakt in het boek, hoe moeilijker het wordt om het weg te leggen. Tijdens het lezen bekroop me steeds vaker het gevoel ‘Stel je voor dat dit echt waar zou zijn?’ Doorheen het boek zijn er een aantal verhaallijnen, die uiteindelijk wonderwel in elkaar passen. Knap! Het is een zeer luguber verhaal. Toch slaagt Strobbe erin om dit op een bijna lieflijke manier te vertellen. Dit sluit mooi aan bij de zeer rustige, vredige omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Niemand verwacht dat er ook een zeer duistere kant is.”

“Het is mijn eerste kennismaking met Koen Strobbe en ik ben meteen verkocht. Het boek begint met een zeer spannende, intrigerende proloog. Vanaf nu is het zeer moeilijk om dit boek nog weg te leggen. Strobbe heeft een zeer visuele en beschrijvende schrijfstijl. Bij momenten had ik zelfs het gevoel dat ik me midden in een film bevond.”

“De verhaallijn is sterk. Wat in het heden is gebeurd en als een donkere wolk is blijven hangen, brengt Strobbe door middel van verschillende verhaallijnen mooi samen in het heden. De ontdekkingen die Laura doet, de diverse gebeurtenissen, het blijft allemaal geloofwaardig aanvoelen. Ook de goed uitgediepte karakters en de beschrijving daarvan, zorgen ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt over het wat en hoe. Langzaam maar zeker klaart de lucht op boven Colombes-sur-Ciel, maar met heel wat desastreuze gevolgen.”

De volledige recensie lees je hier.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief