nieuws

Thomas Siffer met ‘Het zijn de geheimen’ bij Van Gils & gasten

Thomas Siffer wilde rockster worden maar werd journalist, wereldreiziger, televisiemaker, hoofdredacteur, creatief directeur en olijfolieproducent. Met zijn debuut Het zijn de geheimen mag hij zich nu ook een literair schrijver noemen. Bij Van Gils & gasten vertelt hij over zijn leven, werk en schrijverschap.

Siffer vertelt onder andere over zijn functie als hoofdredacteur van Story, waarom hij België ruilde voor het Zuiderse Italië en de opzet van zijn literair debuut.

“Je zou mij moeten loskoppelen van de figuur over wie ik schrijf. Lou De Bouverie. Er zijn heel wat dingen die ik absoluut niet ben. Ik ben vertrokken vanuit een waarheid. Dat was mijn opzet. Ik wou de lezer op het verkeerde been zetten. Van een herkenbare waarheid vertrekken, en gaandeweg opschuiven naar fictie, zodat de lezer zou zeggen: wat is er nu nog waar en wat niet?” – Thomas Siffer over ‘Het zijn de geheimen’

Bekijk hier het volledige interview, vanaf 16:38.

Over Het zijn de geheimen:
Benedetto, een Zuid-Italiaanse kruidenier die zijn kleine wereld wantrouwt, kan niet aan de hunker naar vriendschap van een uitbundige Belg weerstaan. Lou Debouvery, een gevallen televisiester, hoopt in Benedetto’s verpauperde gehucht van zichzelf en zijn verleden verlost te worden. Door zich aan elkaar over te geven denken beide mannen hun demonen te verdrijven. Maar ze kunnen niet anders dan geheimen voor elkaar bewaren, en daarin sluimert onvermijdelijk hun ondergang.

‘”Never let the truth come in the way of a good story.” Thomas Siffer orkestreert ‘the story’ meesterlijk en jongleert met ‘the truth’ als een dolle speelvogel zodat je niet anders kan dan Het zijn de geheimen in één ruk uitlezen.’
Veerle Baetens – Actrice ‘The broken circle breakdown’, ‘Tabula rasa’, Regisseur – ‘Het smelt’.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief