nieuws

Tomber Namoureux, c’est quoi ça?

Word verliefd op Namen in 310 pagina’s met ‘Le Petit Deborsu’ – het eerste en enige toeristische naslagwerk over de parel van Wallonië.

Christophe Deborsu schrijft een toeristische gids?

Ja, hij houdt van Vlaanderen, zelfs van Nederland. En toch. De Waalse Wetstraatjournalist is al zijn leven lang Namoureux. Geboren en getogen in Namen, en elke dag opnieuw stapelverliefd. Hij laat je zijn stad ontdekken in je eigen ritme: in enkele minuten, in enkele dagen of een leven lang. En op zijn manier: gedegen, met op tijd een knipoog.

Ik wil u Namen als een Namenaar laten beleven: mijn beste tips, mijn geheime plekken, mijn beste verhalen. Zo wordt u wat ik zelf ben: verliefd op Namen.

Raadpleeg Le petit Deborsu, het eerste en enige toeristische Naamse naslagwerk, en er is geen enkele reden meer om die zo nabije en toch zo onbekende stad aan de samenvloeiing van Samber en Maas nog langer links te laten liggen.

Waarom naar Namen komen?

Omdat het vakantiegevoel je meteen overvalt. Omdat hier de oudste Europeaan leefde, Caesar zijn moeilijkste slag leverde en de Namenaars – ongehaast – wonen onder de tweede mooiste citadel van Europa. Namen is de hoofdstad van Walloniën de poort tot het zuiden van België. Namen ademt cultuur, is een paradijs voor wandelaars en fietsers, zeker, maar wie meer actie zoekt kan er zelfs zwemmen in de Maas en (soms) skiën. Of tennissen, zoals Justine Henin.

Fantina is echt wel een vriendelijke dame.

En winkelen tegen (zeer) lage prijzen. Namen is meer dan een beetje Vlaams: de Naamse leeuw is een broer van de Vlaamse. En Namen is ook Nederlands: de citadel is grotendeels een Hollands bouwwerk.

Word zelf Namoureux. Wees welkom!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief