interview

Tommy Wieringa over ‘Dit is mijn moeder’

Tommy Wieringa schrijft met Dit is mijn moeder  een even liefdevol als tragikomisch portret over de tumultueuze relatie met zijn moeder. De auteur, bekend van onder andere Joe Speedboot en De heilige Rita, vertelde er over in onder meer De Afspraak, De Wereld Vandaag en Pompidou.

Dit is mijn moeder

Als Tommy Wieringa twaalf jaar oud is, verkiest zijn moeder een avontuurlijker leven elders. Hoewel ze zeer aan elkaar zijn verknocht, wordt hun contact sindsdien getekend door strijd. Het laatste grote twistpunt tussen Wieringa en zijn moeder is de alternatieve behandelwijze van haar borstkanker, de ziekte die haar uiteindelijk fataal zal worden.

Gisteren was Wieringa te gast bij De Afspraak om meer te vertellen over Dit is mijn moeder: ‘Je krijgt eerder Atilla de Hun van z’n paard dan m’n moeder van haar geloof.’

Ook schoof Wieringa ook aan bij Pompidou op Radio Klara en bij De Wereld Vandaag op Radio 1 (vanaf 02.10.58). Ruth Roets: ‘U spaart uw moeder niet, maar ik lees tegelijkertijd ook heel veel liefde.’

Ben je benieuwd naar Wieringa’s verhalen over zijn moeder? Op Knack.be lees je een voorpublicatie. Bovendien maak je als Knackabonnee kans op een gesigneerd exemplaar! (Let op, actie loopt tot 4 februari). Zijn interviews met KnackDe Morgen en De Tijd  lees je terug door op de link te klikken.

‘Ze was niet alleen mijn moeder, maar ook een van mijn meest geliefde personages. Een kleurrijker, avontuurlijker en onverschrokkener iemand ontmoette ik nog nooit. Een ontiegelijke lastpak, maar het zout der aarde.’ – Tommy Wieringa

Bestel Dit is mijn moeder  via onderstaande link:

Credits auteursfoto (c) Viviane Sassen

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief