nieuws

Toni Coppers wint Hercule Poirot Publieksprijs 2019

Toni Coppers valt in de prijzen! Op de openingsdag van de Boekenbeurs mocht Toni Coppers de Hercule Poirot publieksprijs in ontvangst nemen voor Het vergeten meisje

Coppers sleepte voor de derde keer de Publieksprijs in de wacht. In 2014 won hij de Hercule Poirotprijs met zijn boek Dood water. De jury sprak verder met veel lof over het werk van Coppers.

‘De zestiende aflevering in de reeks rond Liese Meerhout is meteen een van de strafste.’

In mei verscheen het zestiende deel uit de Liese Meerhout-serie. Het vergeten meisje vertelt het verhaal van Camila Bonardo die bij haar routinecontrole een bloedbad aantreft. De dagen na haar lugubere ontdekking krijgt Camila de beelden niet uit haar hoofd. Haar therapeut stelt hypnose voor om het trauma te helpen verwerken. Als Camila tijdens de hypnose de deur van haar kindertijd opent, belandt ze in een nog grotere nachtmerrie. Ze zoekt steun bij haar vriendin en collega Liese Meerhout. Die kan het niet laten ongevraagd te gaan graven in het verleden van haar vriendin. Al snel blijkt dat Lieses nieuwsgierigheid slapende honden uit het verleden wakker maakt: Camila’s leven is in gevaar.

Deze maand verscheen het nieuwste boek van Coppers, Messias. In deze spannende thriller dwarrelen de puzzelstukken door elkaar als vonken van een brandstapel. Telkens de koppige commissaris Liese Meerhout denkt een aanwijzing te hebben gevonden, dooft het spoor onverwacht uit.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief