Diplomaat en auteur Herman Portocarero baseerde zich voor Het raadsel van De Roem der Vorsten op ware gebeurtenissen in Brussel, New York, Ethiopië, Jamaica en Cuba tussen 1974 en 1998. Achter de universele waarden die als een rode draad door het verhaal lopen, schuilt een avontuurlijk exotisme. Portocarero schrijft in Het raadsel van de roem der vorsten over de relaties tussen geslachten, generaties en culturen.

Het verhaal

Een verpauperde aristocratische tweeling wil duidelijkheid over hun afkomst nadat hun moeder, een Ethiopische prinses in ballingschap, in mysterieuze omstandigheden om het leven kwam. Tijdens hun avontuurlijke tocht blijken twee gestolen perkamenten van onschatbare waarde te zijn. 

Zal de tweeling erin slagen de gestolen perkamenten te herenigen met het eeuwenoude oermanuscript de Kebre Negast en zo verheldering krijgen over hun troebele afkomst? Of vormt de corruptie van de macht een niet te overwinnen hindernis?

“In de duisternis van de put waarin ik was geworpen, overwoog ik de dwaasheid van koningen en vroeg ik me af: waaruit bestaat de roem der vorsten?” – Kebra Negast, I, 2

Bestel hier jouw exemplaar:

Het raadsel van de roem der vorsten

Een episch opgezet politiek detectiveverhaal dat zich afspeelt in Brussel, New York, Ethiopië, Jamaica en Cuba tussen 1974 en 1998.   Een verpauperde aristocratische tweeling wil duidelijkheid over hun afkomst nadat hun moeder, een Ethiopische prinses in ballingschap, in mysterieuze omstandigheden om het leven kwam. Tijdens hun avontuurlijke tocht blijken twee gestolen perkamenten van onschatbare waarde te zijn. Zal de tweeling erin slagen de gestolen perkamenten te herenigen met het eeuwenoude oermanuscript de Kebre Negast en zo verheldering krijgen over hun troebele afkomst? Of vormt de corruptie van de macht een niet te overwinnen hindernis?

€ 27,50

Herman Portocarero

Herman Portocarero (1952, Antwerpen) is een Belgische diplomaat en schrijver. Tijdens zijn loopbaan betrok hij posten in onder meer Afrika, de Caraïben en de Verenigde Staten. Hij was de Belgische ambassadeur in Cuba en Jamaïca en betrok later ook de post van ambassadeur voor de Europese Unie. Portocarero was als diplomaat ook actief bij de Belgische delegatie van de Verenigde Naties in New York. Vanuit zijn kennis en zijn belevingen, schreef Portocarero al verschillende romans en historische werken.