nieuws

‘Topdokters 2’: de perfecte aanvulling bij de bejubelde reeks op VIER ligt nu in de boekhandel!

De trouwe fans van het druk bekeken VIER-programma weten natuurlijk dat het sinds kort weer elke dinsdagavond feest is op VIER: ‘Topdokters’ is inmiddels al aan zijn vijfde seizoen toe.

Acht specialisten gunnen de kijker opnieuw een inkijk in hun werk, dat voor een groot deel hun leven is. Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de reeks, biedt Topdokters 2. In het hoofd en hart van 8 topdokters de perfecte aanvulling bij het programma.

'Je ontmoet mensen in de meest extreme situaties. Dat vraagt een grote betrokkenheid als arts, maar je mag niet meegaan in hun emoties. Je moet neutraal blijven, anders maak je beoordelingsfouten.'

Voor het nieuwe boek bij de televisiereeks ‘Topdokters’ trok Ilse Degryse op pad. Acht specialisten vertelden haar over de vreugde en het verdriet, de opluchting en de wanhoop, het leven en de dood die elke dag opnieuw aan elkaar raken in hun artsenpraktijk.

Wat betekent het om beslissingen te nemen op het scherpst van de snede? Hoe maken ze hun hoofd daarna weer leeg? Wat leren ze van hun patiënten? Wat is de heilige graal waar ze in hun vakgebied naar zoeken?

 

De dokters die in Topdokters 2 een antwoord geven op bovenstaande vragen, zijn:

  • Plastisch chirurge Nathalie Roche
  • Maag- en darmspecialist Danny De Looze
  • Brandwondenchirurg Thomas Rose
  • Endocrinoloog en transgenderspecialist Guy T’Sjoen
  • Neurochirurge Veerle Visser-Vandewalle
  • Ouderenpsychiater Mathieu Vandenbulcke
  • Vaatchirurg Dimitri Aerden
  • Foetaal chirurg Jan Deprest

Acht verschillende verhalen, met als grootst gemeenschappelijke deler dat de betrokkenheid bij hun werk zelden stopt wanneer ze de deur van het ziekenhuis achter zich dicht trekken.

Van het eerste boek Tot op het bot, geschreven door Sofie Mulders, werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

‘Topdokters’, tot en met 3 april elke dinsdag om 20u35 op VIER.
Topdokters 2 - Ilse Degryse

Topdokters - Sofie Mulders

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief