De maand februari staat traditioneel in het teken van Tournée Minérale. Heb je geen zin om de hele maand alleen maar water of frisdrank te drinken? Gelukkig hoeft dat niet, dankzij 100 Mocktails van Hilde Deweer. We geven je een recept mee om ook het tweede deel van de maand vol te houden: de Blue Munch!

Blue Munch

  • 400 ml vers sap van blauwe druiven
  • 400 g half ontdooide bosbessen uit de diepvries
  • 1 l tonic (bijvoorbeeld Schweppes)
  • ijsblokken

Werkwijze

  • Pers de druiven in de sapcentrifuge.
  • Blender de bosbessen glad. Doe het druivensap erbij en mix tot alles zich mooi heeft vermengd.
  • Doe het sap in de punchkom, voeg de tonic toe, meng goed en serveer onmiddellijk.
  • Doe in elk glaasje een ijsblokje en giet de munch erop.

Tips

Werk af met een schijfje biolimoen.

Wil je nog meer inspiratie? Dan kan je hier terecht voor meer informatie over het boek:

100 Mocktails

Mocktails, of alcoholvrije cocktails, zijn aan een revival toe: uit gezondheidsoverwegingen, om de bobs en de niet-drinkers zoals zwangere vrouwen een ruimer aanbod te geven, of gewoonweg omdat ze lekker zijn. Tegenwoordig is het trendy om de combinatie alcoholvrij én smaakvol in de picture te zetten en op een creatieve manier in te vullen: met verse groentesappen, zelfgemaakte limonades en siropen, onverwachte kruiden… Toch zijn de mocktails in dit boek gemaakt op basis van ingrediënten die courant verkrijgbaar zijn. Er is geen kennis van mixology vereist en er komen geen speciale technieken of benodigdheden aan te pas. In dit ... lees meer boek serveert Hilde Deweer, culinair redacteur en echte foodie, je 100 verrassende en originele mocktails, opgedeeld in de volgende rubrieken: sweet, sour, frozen, munch, veggie, bitter, spicy, creamy, hot stuff, beer, coffee en tea. Voor elk wat wils. Daarbovenop geeft ze je de recepten van 15 basissiropen en 5 limonades waarmee je ook zelf creatief aan de slag kunt.

€ 20,99

Hilde Deweer

Hilde Deweer is een levensgenieter pur sang. Lekker eten en drinken is haar passie, en ze staat daarvoor ook graag zelf achter het fornuis . ‘Gezondigen’ is een term die haar levensstijl typeert: gezond eten maar af en toe eens zondigen ... Hilde is geboren en getogen in Waregem en is altijd in de regio blijven wonen. Als kind zat ze steevast met haar neus tussen de boeken. Als tiener roerde ze al eens graag in de potten. En stilaan ontpopte ze zich tot een rasechte foodie. Kort na haar opleiding tot licentiaat-vertaler (Engels en Italiaans) in Antwerpen begon ze haar loopbaan bij Drukkerij-Uitgeverij Lannoo. Daarna liet ze zich verleiden tot een lang intermezzo bij sanitairgroothandel Van Marcke, maar finaal keerde ze terug naar haar eerste liefde: de wereld van het boek. Twaalf jaar lang was ze adjunct-uitgever van het lifestylefonds bij Uitgeverij Stichting Kunstboek. Ze maakte tientallen kookboeken, zowel met sterrenchefs als met hobbykoks en ze haalde de pers als samensteller van de bekende bierbijbel ‘Alle Belgische Bieren’ samen. Met andere woorden, ze is gepokt en gemazeld in het boekenvak. Recent ging ze ook aan de andere kant van de tafel zitten. ‘100 Mocktails – 0% alcohol, 100% smaak’ is haar eerste eigen ‘brouwsel’. Daarnaast werkt ze als lifestyle journaliste voor www.gezondheid.be en is ze culinair redactrice. Hilde is getrouwd met Jean-Marie, heeft twee volwassen kinderen, Marie en Guillaume, en is oma van Gaspard.