Zo, jij bent dus een van de dappere zielen die meedoet aan Tournée Minérale. Proficiat! Nu nog volhouden. Af en toe zal het wat moeilijker zijn om niet in de verleiding te komen, maar gelukkig komen wij je ter hulp met vier mocktailrecepten.

Het laatste weekend van Tournée Minérale laten we officieel achter ons. Nog vier dagen en je hebt de eindmeet gehaald!

Natuurlijk hoef je geen hele maand alleen water of frisdrank te drinken. Dankzij Hilde Deweer en haar 100 Mocktails kan je inspiratie genoeg opdoen om jezelf te trakteren op een fancy schmancy drankje, zonder alcohol. Vandaag delen we een vierde en laatste receptje: ‘Crodino Spritz’!

Crodino Spritz

  • 1 schijfje biolimoen
  • ijsblokken
  • 20 ml vers sinaasappelsap
  • 80 ml Crodino
  • 20 ml koud spuitwater

Werkwijze

  • Doe het limoenschijfje in een glas en stamp het wat aan met een muddler zodat het sap vrijkomt.
  • Doe een paar ijsblokken in het glas en giet het sinaasappelsap erbij.
  • Schenk de Crodino en het spuitwater erbij.
  • Werk eventueel af met een schijfje bio-sinaasappel en een schijfje limoen.

Good to know

In Italië is Crodino een van de bekendste alcoholvrije dranken. Het smaakt bitterzoet en wordt gedronken als aperitief: ijskoud geserveerd met een paar ijsblokken en een schijfje sinaasappel. Het wordt gemaakt op basis van kruiden, specerijen (o.a. vanille, kaneel, nootmuskaat), vruchtenextracten en bronwater dat afkomstig is uit de Thermen van Crodo, een bron in de buurt van het Lago Maggiore.

 

Wil je nog meer inspiratie? Dan kan je hier terecht voor meer informatie over het boek:

100 Mocktails

Mocktails, of alcoholvrije cocktails, zijn aan een revival toe: uit gezondheidsoverwegingen, om de bobs en de niet-drinkers zoals zwangere vrouwen een ruimer aanbod te geven, of gewoonweg omdat ze lekker zijn. Tegenwoordig is het trendy om de combinatie alcoholvrij én smaakvol in de picture te zetten en op een creatieve manier in te vullen: met verse groentesappen, zelfgemaakte limonades en siropen, onverwachte kruiden… Toch zijn de mocktails in dit boek gemaakt op basis van ingrediënten die courant verkrijgbaar zijn. Er is geen kennis van mixology vereist en er komen geen speciale technieken of benodigdheden aan te pas. In dit ... lees meer boek serveert Hilde Deweer, culinair redacteur en echte foodie, je 100 verrassende en originele mocktails, opgedeeld in de volgende rubrieken: sweet, sour, frozen, munch, veggie, bitter, spicy, creamy, hot stuff, beer, coffee en tea. Voor elk wat wils. Daarbovenop geeft ze je de recepten van 15 basissiropen en 5 limonades waarmee je ook zelf creatief aan de slag kunt.

€ 20,99

Hilde Deweer

Hilde Deweer is een levensgenieter pur sang. Lekker eten en drinken is haar passie, en ze staat daarvoor ook graag zelf achter het fornuis . ‘Gezondigen’ is een term die haar levensstijl typeert: gezond eten maar af en toe eens zondigen ... Hilde is geboren en getogen in Waregem en is altijd in de regio blijven wonen. Als kind zat ze steevast met haar neus tussen de boeken. Als tiener roerde ze al eens graag in de potten. En stilaan ontpopte ze zich tot een rasechte foodie. Kort na haar opleiding tot licentiaat-vertaler (Engels en Italiaans) in Antwerpen begon ze haar loopbaan bij Drukkerij-Uitgeverij Lannoo. Daarna liet ze zich verleiden tot een lang intermezzo bij sanitairgroothandel Van Marcke, maar finaal keerde ze terug naar haar eerste liefde: de wereld van het boek. Twaalf jaar lang was ze adjunct-uitgever van het lifestylefonds bij Uitgeverij Stichting Kunstboek. Ze maakte tientallen kookboeken, zowel met sterrenchefs als met hobbykoks en ze haalde de pers als samensteller van de bekende bierbijbel ‘Alle Belgische Bieren’ samen. Met andere woorden, ze is gepokt en gemazeld in het boekenvak. Recent ging ze ook aan de andere kant van de tafel zitten. ‘100 Mocktails – 0% alcohol, 100% smaak’ is haar eerste eigen ‘brouwsel’. Daarnaast werkt ze als lifestyle journaliste voor www.gezondheid.be en is ze culinair redactrice. Hilde is getrouwd met Jean-Marie, heeft twee volwassen kinderen, Marie en Guillaume, en is oma van Gaspard.