nieuws

Trek de wildernis in met ‘Bushcraft’!

Hou je van de natuur? Wil je leren hoe je vuur maakt zonder lucifers? Zin om een maaltijd bij elkaar te zoeken in het bos en die te bereiden op een houtvuur? Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ is, dan is Bushcraft het perfecte boek voor jou!

Bushcraft is een uniek boek. Ten eerste mag het vuil worden. Ten tweede is Bushcraft het eerste Vlaamse bushcraft-boek. En ten derde houdt Mike De Roover, de auteur, ervan om met zo weinig mogelijk materiaal zo diep mogelijk de natuur in de trekken. Hij legt de term bushcraft daarom als volgend uit: de kunst of de sport van het overleven in de wildernis.

Ik krijg vaak te horen dat het mensen raakt tot in het diepst van hun bestaan.

Maar Bushcraft gaat om meer dan gewoon overnachten onder de blote sterrenhemel. Het doel is om dichter bij de natuur te komen staan. Niet alleen uit respect voor deze natuur, maar ook om zo op zoek te gaan naar ons onmiskenbare ‘oergevoel’. Dat gevoel dat iedereen die ooit zelf een vuur heeft gemaakt wel kent. Mike De Roover krijgt dan ook vaak te horen van mensen dat de terugkeer naar de wildernis hen raakt tot in het binnenste van hun bestaan. Bushcraft brengt je dus ook dichter bij jezelf.

In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, is bushcraft niet iets dat je op je eentje moet doen. Trek gerust de natuur in met vrienden of familie. Zelfs voor kinderen biedt de wildernis heel wat: ze kunnen helpen hout zoeken voor het kampvuur of zwemmen in een vijver en in de open lucht slapen is natuurlijk enorm spannend!

Het boek is erg toegankelijk geschreven en staat vol prachtige foto’s. De basisbeginselen van bushcraft zijn helder uitgelegd en aangevuld met handige tips om het leven in de wildernis net iets gemakkelijker te maken.

Mike De Roover is zelf een bushcrafter avant la lettre. Van kindsbeen af was hij al gefascineerd door de natuur. Met zijn outdoorbedrijfje Rewilding organiseert hij cursussen bushcraft, wildplukken, survival en teambuilding waarbij natuurbeleving centraal staat.

  •  

    Op de hoogte

    Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief