nieuws

Trendy én duurzaam: zelf ‘Bloemen drogen’ en droogboeketten samenstellen

Zelf bloemen drogen en droogboeketten samenstellen is trendy, heerlijk om te doen én duurzaam. Het nodigt je uit om met een trage blik naar de schatten van de natuur te kijken en ervan te genieten. Ga aan de slag met Bloemen drogen.

Iedereen herinnert zich wel de stoffige droogbloemen die, al dan niet onder een stolp, jaren op de buffetkast stonden bij veel mensen. Welnu, droogbloemen zijn opnieuw in, maar dan in een hippere vorm. Hun comeback heeft alles te maken met duurzaamheid. Bovendien staat een modern boeketje droogbloemen gewoonweg mooi in je interieur. Door de immense populariteit is het tegenwoordig echter moeilijk om nog lokale droogbloemen te vinden. De oplossing: zelf bloemen drogen!

In Bloemen drogen vind je een overzicht van de dertig populairste droogbloemen, samen met praktische adviezen over hoe je ze moet drogen en bewaren. Zo kun je dankzij de juiste techniek een jaar rond genieten van de oudroze amarant, de helderpaarse hortensia, het mosterdgele duizendblad of de landelijke stijl van een aantal grassen.

Wie nog een stapje verder wil gaan, vindt in het boek vijftien eenvoudige boeketten en bloemstukken. Een landelijk, exotisch of zomers boeket? Een bloemenkrans voor aan de muur of een versierde geurkaars? Of ga je helemaal vintage met een herbarium of bloemen onder een stolp? Aan de slag!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief