nieuws

Trevor Noah vertelt over opgroeien tijdens de apartheid in hilarisch fragment

Op 21 februari 2017 verschijnt het boek Kleurenblind van Trevor Noah, de hilarische comedian en presentator van The Daily Show. In het boek vertelt hij over hoe het was om op te groeien onder de apartheid in Zuid-Afrika als kind uit een gemengde relatie.

Trevor Noah wordt geboren als zoon van een blanke Europese vader en een zwarte Xhosa-moeder, terwijl gemengde relaties toen verboden waren in Zuid-Afrika. Zij moest voor de buitenwereld doen alsof ze zijn nanny was in de weinige momenten die ze als gezin konden doorbrengen. Zijn briljante, excentrieke moeder speelt een belangrijke rol in zijn leven: ze was komisch en diepgelovig (ze gingen zes dagen per week naar de kerk en op zondag zelfs drie keer), en hielp Noah op zijn hobbelige weg naar wereldfaam.

In 2013 kwam hij over deze periode spreken in het Britse stand-upcomedyprogramma Live at the Apollo. Op komische wijze vertelt hij enkele anekdotes over wat hij moest doen als hij en zijn moeder op straat de politie tegenkwamen, over hoe hij hoopte om in Amerika wel als echte zwarte beschouwd te worden en hoe hij Duits leerde op een wat ongewone manier.

Bekijk het fragment hier:

Meer gebeurtenissen uit Noah’s leven (o.a. over hoe hij rupsen moest eten als er geen geld was, hoe hij uit een auto werd geslingerd tijdens een poging tot kidnapping, en over zijn tienerverliefdheden in een door kleur geobsedeerde maatschappij) kan je terugvinden in Kleurenblind. Vanaf 21 februari verkrijgbaar bij uitgeverij Lev.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief