nieuws

Unieke Leuven Chansonnier nu ook op CD verkrijgbaar!

Leuven Chansonnier is een 15de-eeuwse liedboek dat in 2015 aan de Alamire Foundation, internationaal centrum voor de studie van muziek in de Lage Landen, werd geschonken. Het unieke liedboek kreeg vorige zomer een tweede leven op de Laus Polyphoniae-concerten in Antwerpen. Vanaf nu is een deel van het liedboek ook op CD verkrijgbaar.

Leuven Chansonnier is een unieke vondst. Het liedboek bevat bekende en soms befaamde composities, maar is vooral kostbaar door de twaalf onbekende stukken die erin staan.

De ontdekking kon rekenen op wereldwijde belangstelling. Vorige zomer werd het liedboek weer tot leven geroepen in de concertreeks Laus Polyphoniae van Amuz, het festival voor muziek van de middeleeuwen en de renaissance.

De muziek uit dit liedboek is vanaf nu ook (deels) vereeuwigd op cd. In Antwerpen is namelijk een plaat voorgesteld met muziek van het Leuven Chansonnier. Het Sollazzo Ensemble uit Zwitserland heeft een deel van de liederen vertaald naar een CD, de eerste uit een reeks van vier. We kijken alvast uit naar de andere CD’s!

 

Je bekijkt de reportage hier.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief