nieuws

Urbanus 70 jaar!

Volgens de Chinese kalender is 2019 het jaar van het zwijn. Maar wij roepen 2019 uit tot het Urbanusjaar. De man wordt immers 70.

Als je dit jaar het woord Urbanus nog nergens gelezen of gehoord heeft, leef je wellicht onder een steen. Er wordt immers heel wat aandacht besteed aan zijn 70ste verjaardag. Wij geven een overzichtje van wat er allemaal op het programma staat.

Urbanus 70

Al sinds 8 januari  zendt één elke dinsdag om 21.30 uur de vijfdelige special Urbanus 70 uit. Een unieke documentaire waarin zestien collega’s en vrienden nieuwe inzichten geven bij archiefmateriaal en heel wat anekdotes vertellen.

Urbanus: De Vuilnisheld

Op 27 februari 2019 is het eindelijk zover. Een animatiefilm rond de stripheld Urbanus, getiteld ‘Urbanus: De Vuilnisheld’. Ben Segers, Sven De Ridder en Sien Eggers zijn maar enkele namen uit de topcast die de stemmetjes verzorgt. Begin je bioscoopuitje al maar te plannen. Wij verlekkeren je alvast met de trailer.

 

 

Urbanus: de expo 

Op 11 december 2018 opende de tijdelijke tentoonstelling ‘Urbanus underground familiestrip’ in het Brusselse stripmuseum. Je kan nog tot 26 mei 2019 een bezoekje brengen. Wij gingen al een kijkje nemen en keurden goed.

Urbanus: het stripfiguur

En last but not least wat reclame voor onze eigen winkel. 😉 Op 6 februari verschijnt album nr. 182 ‘Het billenknijpertje’. In april staat er een nieuwe omnibus op de planning en in mei verschijnt nummer 183. Om de verjaardag van onze (strip)held te vieren schreef Tom Wouters ‘Urbanus: van Amedee tot Zulma’. Een boek over de ontstaansgeschiedenis van de Urbanusstrips. Aan leesvoer dus geen gebrek.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief