nieuws

Verbindend spelen en knuffelen met ‘Hey Baby’

0

De langverwachte Hey Baby-kalender voor twee tot drie jaar is er! Hey baby zet baby’s, peuters en hun ouders in beweging met 52 speel- en knuffeltips. En dat in een handige kalender, prettig geïllustreerd door Eva Mouton.

Hey baby

In samen bewegen zijn ‘samen’ en ‘bewegen’ even belangrijk. Even onverdeelde aandacht voor je baby hebben, dat is het beste cadeau dat je hem kan geven. De kalender heet ook niet toevallig Hey baby. Elk spelletje start met de aanspreking van je baby. Door oogcontact te maken, te vertellen wat je doet en te luisteren naar de lichaamstaal van je baby, groei je naar elkaar toe in een gelijkwaardige dialoog.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat geldt ook voor baby’s. De spelletjes in de kalender maken je baby vertrouwd met zijn lijfje en met de wereld en de mensen om zich heen. En een sterk bewustzijn van het eigen lichaam en van de anderen zijn de basis om gezond op te groeien en een positief zelfbeeld op te bouwen. Je geeft je baby dus een sterke start door met aandacht samen te knuffelen, spelen en bewegen. Hey Baby biedt alvast een jaar inspiratie.

lees een fragment

DE AUTEURS EN ILLUSTRATOR

Laura Van Bouchout pendelt tussen Leuven en Los Angeles. Na de succesvolle Nelson boekenreeks die kleuters en ouders kwalitatief laat samenspelen, waagt ze zich voor het eerst aan speeltips voor baby’s en ouders. “In het drukke leven van veel ouders is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken om één op één met hun kind te spelen. Ik wil die samen-tijd stimuleren. Het fysieke contact is daarbij essentieel. Het brengt ouder en kind écht dichter bij elkaar”.

Monique Melotte is drie keer moeder en negen keer oma. Bewegen is haar leven. Ze gaf les aan toekomstige leerkrachten LO en orthopedagogie en heeft een toegewijde interesse en opleiding in de bewegingspedagogie van Veronica Sherborne, meer specifiek voor baby’s. Die pedagogie is de rode draad in haar werk vandaag. Monique geeft workshops en trainingen zowel aan groepen ouders met baby’s als pedagogische bijscholingen. Monique testte alle spelletjes uitgebreid uit met gezinnen, onthaalouders en bewegingsspecialisten.

Eva Mouton zit al jaren stilletjes te tekenen in een hoekje. Gelukkig mag de wereld meekijken in dat hoekje. In 2009 studeerde ze af in de richting Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas in Gent. Sindsdien werkt ze als freelance-illustrator. Elke week maakt ze de getekende column Eva’s gedacht voor het weekblad van De Standaard.

WIN DE HEY BABY KALENDER

Standaard Uitgeverij geeft 3×1 exemplaar weg van de Hey Baby kalender.
Raad jij de eerste woorden van Hey Baby? Dan maak je kans op één van die drie exemplaren. Succes!

BEWEGINGSPEDAGOGIE

Hey Baby vertrekt vanuit de bewegingspedagogie van Veronica Sherborne. Volgens haar zijn een sterk bewustzijn van het eigen lichaam en van de anderen de basis om gezond op te groeien en een positief zelfbeeld op te bouwen.

Volg Hey Baby!

Instagram: @heybabykalender 

Ontdek alles van Hey Baby

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief