De langverwachte Hey Baby-kalender voor twee tot drie jaar is er! Hey baby zet baby’s, peuters en hun ouders in beweging met 52 speel- en knuffeltips. En dat in een handige kalender, prettig geïllustreerd door Eva Mouton.

Hey baby

In samen bewegen zijn ‘samen’ en ‘bewegen’ even belangrijk. Even onverdeelde aandacht voor je baby hebben, dat is het beste cadeau dat je hem kan geven. De kalender heet ook niet toevallig Hey baby. Elk spelletje start met de aanspreking van je baby. Door oogcontact te maken, te vertellen wat je doet en te luisteren naar de lichaamstaal van je baby, groei je naar elkaar toe in een gelijkwaardige dialoog.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat geldt ook voor baby’s. De spelletjes in de kalender maken je baby vertrouwd met zijn lijfje en met de wereld en de mensen om zich heen. En een sterk bewustzijn van het eigen lichaam en van de anderen zijn de basis om gezond op te groeien en een positief zelfbeeld op te bouwen. Je geeft je baby dus een sterke start door met aandacht samen te knuffelen, spelen en bewegen. Hey Baby biedt alvast een jaar inspiratie.

lees een fragment

DE AUTEURS EN ILLUSTRATOR

Laura Van Bouchout pendelt tussen Leuven en Los Angeles. Na de succesvolle Nelson boekenreeks die kleuters en ouders kwalitatief laat samenspelen, waagt ze zich voor het eerst aan speeltips voor baby’s en ouders. “In het drukke leven van veel ouders is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken om één op één met hun kind te spelen. Ik wil die samen-tijd stimuleren. Het fysieke contact is daarbij essentieel. Het brengt ouder en kind écht dichter bij elkaar”.

Monique Melotte is drie keer moeder en negen keer oma. Bewegen is haar leven. Ze gaf les aan toekomstige leerkrachten LO en orthopedagogie en heeft een toegewijde interesse en opleiding in de bewegingspedagogie van Veronica Sherborne, meer specifiek voor baby’s. Die pedagogie is de rode draad in haar werk vandaag. Monique geeft workshops en trainingen zowel aan groepen ouders met baby’s als pedagogische bijscholingen. Monique testte alle spelletjes uitgebreid uit met gezinnen, onthaalouders en bewegingsspecialisten.

Eva Mouton zit al jaren stilletjes te tekenen in een hoekje. Gelukkig mag de wereld meekijken in dat hoekje. In 2009 studeerde ze af in de richting Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas in Gent. Sindsdien werkt ze als freelance-illustrator. Elke week maakt ze de getekende column Eva’s gedacht voor het weekblad van De Standaard.

WIN DE HEY BABY KALENDER

Standaard Uitgeverij geeft 3×1 exemplaar weg van de Hey Baby kalender.
Raad jij de eerste woorden van Hey Baby? Dan maak je kans op één van die drie exemplaren. Succes!

BEWEGINGSPEDAGOGIE

Hey Baby vertrekt vanuit de bewegingspedagogie van Veronica Sherborne. Volgens haar zijn een sterk bewustzijn van het eigen lichaam en van de anderen de basis om gezond op te groeien en een positief zelfbeeld op te bouwen.

Volg Hey Baby!

Instagram: @heybabykalender 

Ontdek alles van Hey Baby

Hey Baby, van nul tot één jaar

Er wordt veel over gefluisterd, over beloofd, over gewaarschuwd. Maar slechts één ding is zeker: het eerste jaar met je baby wordt uniek. Deze kalender biedt elke week een brokje inspiratie om

- elkaar spelenderwijs te leren kennen,
- een hechte band op te bouwen vanaf de geboorte,
- je baby uit te dagen om te bewegen

Voor deze spelletjes heb je niet veel materiaal nodig. Gewoon vel op vel, oog in oog. En met zin voor humor. Zet deze kalender in de babykamer, neem hem mee op vakantie of toon hem aan de babysit. Prikkel je baby’s zintuigen en leer in alle chaos ... lees meer nog meer van elkaar genieten!

€ 22,50

Hey Baby 2: van één tot twee jaar

Het is gebeurd. Met het uitblazen van zijn eerste verjaardagskaars is je baby een peuter geworden. Met kleine stapjes en eerste woordjes ontdekt hij dit jaar de wereld. Tijdens dat avontuur laat hij je voor het eerst een stukje los. Maar al bouwt hij zijn eigen wereld en zijn eigen wil, jij blijft zijn veilige haven. En hij blijft nog even je baby.

Met deze veertig korte spelideetjes:
- vul je het huis met plezier
- groei je nog dichter naar elkaar toe
- vind je speelinspiratie als je het even niet meer weet
- versier en doorbreek je jullie dagelijkse routine
- blijf je in ... lees meer alle chaos van elkaar genieten

€ 22,50

Hey Baby 3 van 2 tot 3 jaar

Wat je tweejarige het liefste doet? Spelen. En het allerliefst met jou. In een wereld vol speelgoed, activiteiten en prikkels brengt Hey Baby spelen terug naar zijn puurste vorm: heerlijk met z'n tweetjes, zonder materiaal, met een bom aan fantasie en vooral... een overvloed aan liefde.   Met deze veertig spelletjes: - verdiep je je band met je kind - prikkel je de sociale, emotionele en motorische groei - vul je het huis met vreugde  

€ 22,50

Hey Baby, Kijk!

Dieren knuffelen net als wij! Prikkel je baby’s oogjes met vertederende zwart-wit prenten en knuffel mee met de dieren in dit boek.

Baby’s houden van boekjes. Vooral als jij ze voorleest. Ze genieten van je stem, je schoot, je geur… Hey Baby, kijk! toont hoe grote en kleine dieren elkaar op hun heel eigen manier knuffelen. Doe mee met troostende tijgerkopjes, een strelende slurf en snoezige snoetkusjes.

Hey Baby, kijk! is het eerste kartonboek van het team achter de Hey Baby-speelkalenders. En de inzet blijft dezelfde: nóg meer van elkaar genieten en naar elkaar toegroeien in die eerste intense jaren samen.

De illustraties ... lees meer van Eva Mouton gaan recht naar het hart en brengen elke knuffel tot leven. Dit boek groeit mee met je gezin: de allerkleinste oogjes zijn geboeid door de zwart-wit patronen en peuters genieten van de interactie en leven toe naar elke knuffel.

• Stil je baby’s huid- en knuffelhonger en speel samen alle dierenknuffels na.
• Prikkel je baby’s oogjes met zwart-wit prenten en afwisselende patronen.
• Betrek oudere broers en zussen met dit boekje bij hun nieuwe knuffel, euh baby! Zalig nieuwtje! 'Hey Baby, Kijk!' is verkozen tot Boekstart Babyboekje van het jaar 2022.

€ 13,99

Hey baby ik ben blij dat jij er bent

Ik ben blij dat je er bent brengt het liefdesverhaal tussen een peuter en zijn poes. Dit boek wordt niet enkel verteld met prenten en een rijmpje, maar bovenal met liefdevolle aanrakingen. Terwijl je kleintje van de prenten geniet, streel, kriebel en blaas jij je liefde naar je baby of peuter toe. Zo wordt een boek ook een beetje een massage en wordt voorlezen nóg intiemer. 

€ 13,99