nieuws

22 maart. Verspreid zelf een jihad van liefde en maak kans op een exemplaar van het boek

Vandaag is het exact een jaar geleden dat ons land met twee zware, door IS opgeëiste, aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in de Brusselse metro, voor het eerst in lang weer geconfronteerd werd met moordende terreur. Voor vele landgenoten – slachtoffers, verwanten, Brusselaars maar ook anderen – is er een leven en een samenleving voor en na 22 maart. Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw, moeder van zijn drie kinderen, in de aanslag op metrostation Maalbeek.

Ondanks dit grote verlies, slaagde hij er in niet een boodschap van wraak en boosheid de wereld in te sturen, maar één van pure en onversneden liefde in een oneindig vaak bekeken toespraak in De Afspraak. Hij ontroerde zo vele harten. Ook dat van David Van Reybroeck, die het verhaal van Mohamed El Bachiri optekende in Een jihad van liefde.

Wij nodigen je nu uit om hetzelfde te doen. Welke liefdevolle boodschap wil jij meegeven aan onze maatschappij? Pleit je voor meer mildheid, voor jezelf en voor de anderen? Of een andere manier waarop we liefdevoller met elkaar kunnen omgaan? Laat het ons weten! We geven vijf keer een exemplaar weg van Een jihad van liefde aan de meest inspirerende boodschappen. Je kan je liefde verspreiden tot en met zondag 26 maart. Een paar dagen later laten we weten wie een boek krijgt opgestuurd.

Schrijf hieronder je boodschap van liefde.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief