nieuws

Vertaling van Bono’s memoires verschijnt in november

0

A.W. Bruna Uitgevers publiceert de Nederlandse vertaling van Surrender, de memoires van muzikant en activist Bono, in november 2022.

Bono, kunstenaar, activist en zanger van de Ierse rockband U2, heeft zijn memoires geschreven. Die zullen op 1 november 2022 onder de naam Surrender worden gepubliceerd.

Over de carrière van Bono, een van de meest iconische artiesten van de muziekwereld, is veel geschreven. Maar in Surrender vat Bono voor het eerst zelf de pen op en schrijft hij over zijn buitengewone leven en de mensen met wie hij het heeft gedeeld. Bono neemt ons met zijn unieke manier van vertellen mee naar zijn jeugd in Dublin en beschrijft onder meer het plotselinge verlies van zijn moeder toen hij veertien was, de onwaarschijnlijke manier waarop U2 uitgroeide tot een van de invloedrijkste rockbands van de wereld en zijn activistische strijd van meer dan twintig jaar tegen aids en extreme armoede. Met veel zelfreflectie, openhartigheid en humor gunt Bono ons een gulle blik op zijn leven en de familie, de vrienden en het geloof die hem hebben gesteund, gevormd en uitgedaagd.

‘4O songs, één verhaal’, de ondertitel van Surrender, verwijst naar de veertig hoofdstukken van het boek, die allemaal vernoemd zijn naar een nummer van U2. Voor Surrender heeft Bono ook 40 originele tekeningen gemaakt.

Over Bono

Bono, de zanger vab U2, werd geboren als Paul David Hewson. Hij ontmoette Te Edge, Larry Mullen jr. en Adam Clayton op school, en in 1978 richtten ze U2 op. De band bracht zijn eerste album Boy in 1980 uit en heeft tot nu toe veertien studioalbums gemaakt, waarvan wereldwijd 157 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Naast zijn rol in U2 heeft Bono als activist nieuwe paden geëffend. Zo heeft hij zich gewijd aan problematieken zoals hiv/aids, extreme armoede, de impact van covid-19, de klimaatcrisis …

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief