nieuws

Anti-vervelingsplan: gemaskerde appel

De zomer tikt lekker weg en wanneer je kinderen niet op school of op zomerkamp zijn is het aan jou als ouder om toch een anti-verveel planning uit te dokteren. Ook tijdens regenweer en niet altijd met het betere filmkanaal.

Wij helpen je alvast een stukje op weg en blijven gaan tot in september, om dieterug naar school weken wat te verzachten.

Deze week: de gemaskerde appel

Magritte spreekt groot en klein tot de verbeelding! Vandaag maken we een gemaskerde appel, gebaseerd op het schilderij Souvenir de voyage.

voyage

Benodigdheden:
een ballon
krantenpapier, magazineblaadjes, …
behangplaksel
een pijpenrager
alleslijm
groen en wit papier
een schaar
een touwtje
een perforator

Zo ga je te werk

  1. Scheur of knip het krantenpapier in stukjes. Maak het behangplaksel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blaas je ballon op en leg er een knoop in.
    Opgelet: de ballon moet rond blijven!
  2. Dop je strookjes papier in het behangplaksel en bedek je ballon volledig met strookjes papier en behangplaksel. Probeer minstens twee lagen papier te hebben en zorg ervoor dat er nergens gaatjes zijn. Het knoopje onderaan mag je niet beplakken! Laat daarna 24 uur drogen.
  3. Knip het knoopje los als de papier-maché droog is. Waar het knoopje zat, zit nu een gaatje. Duw het gaatje een klein beetje naar binnen, dit is de plek waar de steel van de appel komt te zitten. Schilder je appel groen en laat de verf goed drogen.
  4. Teken een grote acht op je wit papier, dit zal het masker worden, en vier blaadjes op je groen papier. Lijm de blaadjes tesamen met het uitende van de pijpenrager ertussen. Vouw de pijpenrager tot een steeltje met twee blaadjes en steek hem bovenaan in het gaatje van je appel.
  5. Met een perforator maak je links en recht van je masker een gaatje. Knip twee touwtjes en maak ze vast, zo kan je het masker rond de appel binden.

appel

Dit is één van de activiteiten uit het Magritte activity book, een boek vol speelse creatieve projecten om alleen, samen of in de klas te maken. Laat je op een ludieke manier meevoeren met Magritte!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief