nieuws

Anti-vervelingsplan: mini liefdesbrief

De zomer tikt lekker weg en wanneer je kinderen niet op school of op zomerkamp zijn is het aan jou als ouder om toch een anti-verveel planning uit te dokteren. Ook tijdens regenweer en niet altijd met het betere filmkanaal.

Wij helpen je alvast een stukje op weg en blijven gaan tot in september, om die terug naar school weken wat te verzachten.

Deze week: grote liefde, kleine brief

Grote liefde en grote gebaren gaan hand in hand. We tonen jou vandaag hoe je een mini liefdesbrief, stiekem bericht of mopje stuurt op een ludieke manier!

Benodigdheden:
ei
punaise
schaaltje
strookje papier en stift
verf/materiaal om te versieren

Net zoals we tijdens Pasen eitjes uitblazen en versieren gebruiken we nu ons leeg ei om een briefje af te leveren. Steek met een punaise twee gaatjes in het ei: het gaatje aan de ronde kant iets groter dan het gaatje aan de spitse kant. Blaas de inhoud van het ei uit door aan de spitse kant te blazen. Hier kan je een lekker omelet van maken!

mini liefdesbrief

 

Spoel het lege ei uit met koud water en laat het drogen. Daarna kan je het versieren met waterverf, glitter, plakband en stempels.

Schrijf je boodschap op een smal strookje papier en rol het zo fijn mogelijk op! Je steekt de boodschap door het gat in de ronde kant van het ei.

Tip
Je uitgeblazen ei kan je steviger maken door een tiental minuutjes in een voorverwarmde oven van 150 graden te leggen.

Martena Duss zit boordevol inspiratie, hou ons Vervelend plan in de gaten en je komt nog wat meer inspiratie tegen. Alle projecten kan je ook terug vinden in Het grote receptenboek tegen verveling.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief