nieuws

Anti-vervelingsplan: Nelson in meervoud

De zomer tikt lekker weg en wanneer je kinderen niet op school of op zomerkamp zijn is het aan jou als ouder om toch een anti-verveel planning uit te dokteren. Ook tijdens regenweer en niet altijd met het betere filmkanaal.

Wij helpen je alvast een stukje op weg en blijven gaan tot in september, om die ‘terug naar school weken wat te verzachten.

Deze week: Nelson spelletjes

Samen met het gezin creatief bewegen is de rode draad voor de stoere doe-het-samen boeken van Nelson. Gekke salto’s, soepele yogakronkels of dansen als vuurwerk? Nelson zet je in beweging.

We beginnen met een dansje: de schildervinger

Nelsons dansboek_de schildervinger

We kiezen allemaal een vormpje uit, dat kan een ster zijn of een kerstboom of misschien wel een regenboog! Samen kiezen we een muziekje uit en beginnen we te lucht-schilderen. Ons vormpje gaat van piepklein naar zo groot mogelijk en door heel de kamer.
Probeer ook eens je vorm met andere lichaamsdelen te maken, zo maakt je voet plots een ster.

Het volgende dansje: de spiegel

Nelsons dansboek_de spiegel

Samen met je mama of papa, broer of zus kan je de spiegel dansen. Je staat tegenover elkaar en begint traag te bewegen op de muziek. Je partner danst al je bewegingen na.
Een spiegel kan ook voorwerpen nadoen, zoals een sjaal of een bal. De sjaal danst in het rond en zwiert over de grond, je partner probeert het even goed na te doen!

Om te ontspannen na onze dansjes sluiten we af met yoga!

Nelson heeft een hele yoga poster voor jullie met allemaal leuke houdingen, probeer ze samen zo goed mogelijk na te doen.

Nelsons yogaposter 2

 

“In het drukke leven van veel ouders is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken om één op één met hun kind te spelen. Met de Nelson-boekjes wil ik die samen-tijd stimuleren. Het fysieke contact is daarbij essentieel. Het brengt ouder en kind écht dichter bij elkaar”

Laura Van Bouchout, bezieler en auteur van de Nelson-reeks.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief