nieuws

Video. Achter de schermen met Dagný Rós Ásmundsdóttir

Dagný Rós Ásmundsdóttir brengt een ode aan de Scandinavische manier van leven én eten in Easy Nordic. Hygge voor in de keuken! Easy Nordic ligt vanaf 29 maart in de boekhandel. Wij laten je al even proeven van de sfeer.

Dagný Rós Ásmundsdóttir, IJslandse chef in Antwerpen, groeide thuis op met heerlijke, uitgebreide maaltijden. Haar moeder was, net als haar grootmoeder, een heel goede kok. Ze wist wat trendy was, stal overal ideeën en maakte wat niemand kende.

In Easy Nordic laat Dagný Rós zien dat zij dit culinaire gen ook zeker door haar bloed heeft stromen. Ze presenteert ons een ode aan de Scandinavische kunst van het leven, met veel hygge, samenkomen met familie en vrienden, heerlijk eten. Geen afgemeten porties, want dat is volgens Dagný Rós ‘so not sexy’. Wel gezelligheid, een feestelijke en informele omgeving, waarin samen gekookt en gegeten wordt. ‘Het creëert een band.’ Dagný Rós durft zelfs te beweren dat samen koken een manier is om je seksleven een boost te geven.

‘Met dit boek wil ik dat mijn lezers de échte Dagný Rós leren kennen: mijn tradities, waar ik van houd, waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind. Wie dit boek koopt, haalt een stukje van mij in huis. Ik creëer een sfeer, een wereld, en als je mijn recepten kookt, gaat het nooit alleen over het recept. Er is altijd een verhaal. Over mensen.’

Aan de hand van 77 recepten leer je meer over de IJslandse eetfilosofie én over Dagný Rós zelf. De recepten zijn eerlijk en puur, vernieuwend maar gestoeld op traditie, zonder tierelantijntjes, niet ingewikkeld. Een natuurlijke keuken, die gul en gezellig is: #Hygge, #Togetherness, #DoeMaarGewoon.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief