nieuws

[VIDEO] Boeklancering Emma Gelaude

Tien jaar business, bloggen & fashion: Emma Gelaude vertelt over haar eigenzinnige parcours en verworven inzichten in Make my dream work. Emma stelde haar boek voor met een feestelijke boekpresentatie met model Cesar Casier, Olcay Gulsen (Supertrash) en Maarten Kesteloot (Influo) op 5 oktober bij Fosbury & Son’s. We laten je graag meegenieten met onderstaand filmpje.

 

In De Standaard geeft Emma alvast een inkijkje in haar stijlgeheimen. We laten je alvast een paar fragmenten lezen, het volledige artikel lees je hier.

Welk kledingstuk zal je nooit weggooien?
‘Ik heb veel stuks die me nauw aan het hart liggen. Niet omwille van de prijs maar wel omdat er een verhaal achter zit of een herinnering aan gekoppeld is. Ik heb een aantal unieke vintage stukken zoals een skipak van Courrèges, mijn Missoni maxi-dresses, een valiezenset van Dior en mijn Chanel-blazers. Sommige van die jasjes dateren uit de jaren vijftig en wil ik doorgeven aan mijn dochter.’

Wat was je eerste designerstuk? 

‘Ik heb een aantal mooie designitems gekregen van mijn grootmoeder toen ik jong was. Mijn partner Frédéric Rozier heeft een voorliefde voor vintage en design dus ook hij is verantwoordelijk voor een groot deel van mijn garderobe. Het eerste item dat ik zelf gekocht heb, was een vintage regenvestje van Gucci, gekocht op eBay. Ik was zeventien en ben een  halfuur voor de bieding afliep in een internetcafé gaan zitten. Ik was de enige bieder en had de vest voor geen geld.’

Wat is je grootste modeblunder?

‘Ooit deed ik een belangrijke pitch voor een starterswedstrijd maar mijn witte broek heeft me de das omgedaan. De jury had geen interesse in mijn verhaal, hun blik bleef hangen ter hoogte van mijn kruis. Dat maakte me onzeker en ik bakte niets van mijn presentatie. Ik won de wedstrijd niet. Maar deze situatie was wel de aanleiding voor mijn eerste boek over de impact van kledij op jezelf en anderen.’

De meest waardevolle stijltip die je ooit kreeg?

‘Elke vrouw die er goed uitziet heeft daar moeite voor gedaan. Een tip van mijn grootmoeder. Je hebt dus zelf controle over hoe je er uit ziet. Het is goed om in je achterhoofd te houden dat niemand met het perfecte kapsel opstaat.’

Lees het volledige artikel hier.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief