nieuws

Video. Mensen spotten met Sven en Tom

Vogels spotten is bij deze zo vorig jaar. 2017 wordt het jaar van het ‘people spotten’. Sven Van den Eynde en Tom Borremans (de man achter Sociaal Incapabele Michiel) creëerden voor jou de People Spotters Guide, vol. 1, een veldboek dat 150.000 jaar menselijke beschaving documenteert.

Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bij Van Gils & Gasten gaven de heren een paar demonstraties van hun kunnen.

 

Men gaat er vanuit dat er – sinds de moord op de laatste neanderthaler – maar één soort mens is: de homo sapiens. Als archivarissen van het menselijk gedrag trekken Tom Borremans en Sven Van den Eynde deze stelling in twijfel. Er kan namelijk wél onderscheid gemaakt worden tussen verschillende types mensen. Het boek vertrekt van de centrale stelling: alle mensen zijn verschillend, maar sommigen zijn meer verschillend dan anderen.

De People Spotters Guide Vol. 1 is een praktisch veldboek en een catalogus van de meest boeiende soort op aarde: jijzelf! Hiermee verken je met sprekend gemak je eigenste biotoop en voor elke spotting word je beloond met punten. Zie je een koppel met identieke klederdracht? 60 punten. Een persoon met Crocs en kleurcongruente sokken? Dat levert je maar liefst 150 punten op. Spot je een Homo Mechanophilicus (man met seksuele voorkeuren die zich uitbreiden over het gehele mobiliteitsspectrum)? 750 punten in the pocket. Hoe zeldzamer het gedrag, hoe hoger je scoort. Hiervoor is gebruik gemaakt van strenge algoritmes, zoals de natte vinger, het buikgevoel en een immense tijdsdruk.

Ook vind je in dit boek antwoorden op dringende vragen zoals:5 (1)

  • Zweten mensen omdat ze dingen verzwijgen?
  • Wat is de culturele signaalfunctie van het bouwvakkersdecolleté ?
  • En wat is seksueel dimorfismefetisjisme ook alweer ?

Bij elk gedrag staat trouwens ook een foto die het makkelijk maakt uw soortgenoten te spotten tijdens uw dagelijkse gefoerageer. Uiterst verslavend!

Je kan niet wachten tot het boek verschijnt? Volg de People Spotters Guide alvast op Instagram voor nieuwe tipjes van deze antropologische sluier die zullen worden gelicht.

We nodigen je trouwens uit om zelf te komen spotten! Nu vrijdag, 17 maart, op de People Spotters Bingo Avond, in Antwerpen. Om deel te kunnen nemen aan het bingospel, verzoeken we je vriendelijk om jezelf te tonen zoals je bent. Meer informatie vind je hier

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief