nieuws

[VIDEO] Road trip in oorlogstijd. Arnout Hauben in het spoor van Etienne Louis uit ‘Van onze jongens geen nieuws’

Wanneer het Duitse leger in mei 1940 België binnenvalt, krijgen zo’n 300.000 jonge mannen het bevel om het land te verlaten. Zonder te weten waar naartoe en voor hoe lang. De Belgische overheid wil hen als reservesoldaten uit handen van de vijand houden. Te voet, op de fiets of met de trein belanden de jongens in Noord-Frankrijk, opgejaagd door het oprukkende Duitse leger. Pieter Serrien, Karel Strobbe en Hans Boers vonden dagboeken van velen van hen en herbeleefden hun roadtrip. Ze schreven er een boek over, Van onze jongens geen nieuws.

Eén van de dagboeken, dat van Etienne Louis, leenden ze uit aan Arnout Hauben, die dat dagboek volgt om alweer een indrukkende reis te maken in de vijfde aflevering van de prachtige één-reeks De Helden van Arnout.

arnout_1

 

In Van onze jongens geen nieuws kan je lezen hoe Pieter Serrien, Karel Strobben en Hans Boers net als Arnout Hauben in het spoor van Etienne en de vier andere Gentenaars reisden. Op de site van Pieter Serrien kan je een fragment uit het boek lezen dat beschrijft wat er met de jongens gebeurde nadat ze met de fiets tot in het Normandische Vire waren geraakt.

Dat fragment kan je hier lezen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief