nieuws

Vier sterren voor ‘De ommelanden’, de nieuwe roman van Elvis Peeters

Op 15 februari verschijnt De Ommelanden, een nieuwe roman van Elvis Peeters in samenwerking met Nicole Van Bael. Hun nieuwste werk wordt alvast enthousiast ontvangen.

De Ommelanden, een zinderende roman over de kloof tussen stad en achterland 

Een jonge fotografe is gefascineerd door de tragiek van uitzichtloosheid. Voor haar nieuwe project is ze neergestreken in het snikhete, vergeten achterland van Europa waar ze de dood portretteert. Wat ze zich niet realiseert, is dat de bewoners op hun beurt gefascineerd zijn door haar aanwezigheid. Nauwlettend volgen ze haar bewegingen en gedragingen.

Tot de fotografe op een dag met autopech strandt op een verlaten grindweg. Vanaf dat moment tonen de bewoners en het dorre achterland hun ware gezicht. Honderden kilometers verderop maken dierbaren in de stad zich zorgen over de terugkeer van de fotografe – en over de almaar aanhoudende droogte. 

De ommelanden bezit de fascinerende ambiguïteit en vertelkracht van Peeters’ beste boeken. De uiterst geslepen taal, franjeloos maar vol klankschoonheid, versterkt dat effect. **** (De Morgen)

Op 19 februari wordt het boek feestelijk gelanceerd in KC Nona in Mechelen. Wil je er graag bij zijn?

Klik dan hieronder voor meer info en tickets:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief