lijst

Vijf boeken om het schooljaar mee door te komen

De eerste schoolweek zit erop. Hoogstwaarschijnlijk heb je volgende zin de afgelopen dagen ettelijke keren moeten aanhoren (of heb je ze zelf uitgesproken?):  ‘was het maar alweer vakantie’…

Om iedereen te steunen die het nu al niet meer ziet zitten, hebben we vijf boeken geselecteerd die niet alleen kinderen maar ook ouders helpen het komende schooljaar te ‘overleven’. Er is voor ieder wat wils: zo zijn er die je helpen ontstressen terwijl andere boeken je woensdagmiddagen vullen.

Getting things done: voor een nieuwe generatie: Het ideale boek voor de rondhangende tiener die er maar niet in slaagt zijn leven op orde te krijgen. Vol tips and tricks om te leren omgaan met verantwoordelijkheden en om vol vertrouwen alles wat op je pad komt aan te kunnen.

Blijven ademen: Ideaal voor wie stress heeft voor toetsen, voetbalwedstrijden of vanwege de werk-huishouden-kinderen-combinatie. Aan de hand van de hartcoherentietraining kunnen zowel ouders als kinderen leren hun stress te controleren. Eén belangrijke boodschap: blijven ademen!

21 lessen voor de 21ste eeuwEen boek voor de leergierigen onder ons die zich verwonderen over de hedendaagse samenleving en zich met kennis willen bewapenen voor de toekomst.

De acht bergen: Voor al wie hardnekkig probeert vast te houden aan dat vakantiegevoel. Het verhaal speelt zich af in bergen van het prachtige Italië en zorgt voor de ideale ontspanningsliteratuur op een luie zondagmiddag.

Elke dag Marta: Voor de mama’s en papa’s die creatief zijn en van lekkere dingen houden. Marta Majewska wijdt in haar boek een volledig hoofdstuk aan ‘kidswoensdag’. Samen plezier maken in de keuken is de beste manier om die lange woensdagmiddagen wat op te vullen.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief