nieuws

Vijf levenslessen van Belinda Aebi

Belinda Aebi snijdt met Troebel Water een nieuw hoofdstuk aan in haar carrière. In de afgelopen vijf jaar schreef ze zeven misdaadromans in de reeks rond de Gentse onderzoeksrechter Maud Gelderman. Troebel water is een originele stand-alone, waarin liefhebbers van spannende romans op hun wenken bediend worden met sublieme plottwists.

Het schrijven van Troebel Water gaf Belinda Aebi ook de gelegenheid tot zelfreflectie. In een artikel in De Standaard deelt ze met jou haar vijf levenslessen.

Laat angst je niet lam leggen.

De mens is een raar wezen. Ik schrik hoe langer hoe meer van de dingen waartoe wij in staat zijn. (…) Je door zulke angsten niet laten verlammen, is dan het devies.

Durf te genieten.

Als ik ondervind hoeveel voldoening het me geeft om met mijn kleinkinderen te tekenen, een verhaaltje te lezen of een simpele glimlach van hen te krijgen, dan besef ik dat je geluk in je ­directe omgeving moet zoeken.

Stel je verwachtingen niet te hoog.

Veel mensen hebben de neiging hun verwachtingen te hoog te stellen. In relaties, in vriendschappen, in al wat ze ondernemen.

Zoek stilte op.

Als je wil, heb je rondom je altijd geluid: mensen babbelen, radio en tv zijn constant druk en flitsend, op restaurant kwetteren mensen erop los. Om gek van te worden. Stille plekken moet je echt opzoeken en dat doe ik ook zo veel mogelijk.

Denk groot maar blijf nobel.

En je mag zulke dingen willen en nastreven. Maar hou je voeten op de grond, blijf gewoon en bescheiden.

Het volledige artikel lees je hier.

Ondertussen is de pers zeer lovend over Troebel Water.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief