nieuws

Vijf sterren voor ‘Borne’ van Jeff VanderMeer!

Er is een nieuw boek van een van de grootste hedendaagse sciencefictionauteurs: Borne van Jeff VanderMeer. Zijn recentste roman is een groot succes in de Verenigde Staten en nu mag Borne ook op vijf sterren rekenen in Vlaanderen!

Het verhaal

In de ruïnes van een stad, die verwoest is door droogte en oorlog, probeert een jonge vrouw te overleven. De stad zucht onder het tirannieke bewind van een gigantische moordzuchtige beer, het resultaat van bizarre experimenten door een mysterieus biotechbedrijf.

De jonge vrouw, Rachel, vindt op een dag een vreemd diertje in de vacht van de beer. Ze noemt het Borne en neemt het mee naar huis. Het is onduidelijk of Borne een plant of een dier is, maar het wezentje oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Het groeit en ontwikkelt zich, leert spreken, en wordt nieuwsgierig naar de buitenwereld. Rachel is ontroerd door zoiets onschuldigs, een teken van schoonheid in een ellendig bestaan. Maar niets is wat het lijkt. De aanwezigheid van Borne zal de geheimen van de stad blootleggen en daarmee Rachels leven voor altijd veranderen.

Lof internationaal

Borne is gedurfd en fenomenaal, en laat zien wat er binnen de literatuur allemaal mogelijk is.’ – The New York Times

‘Een rijk, overweldigend boek, en tevens een beeldschoon portret van opoffering en liefde.’ – The Washington Post

Borne is in alle opzichten een mirakel.’ – Colson Whitehead

Lof in Vlaanderen

In Vlaanderen wordt Borne in zowel De Standaard der Letteren als Het Nieuwsblad geprezen met vijf sterren. Journalist John Vervoort:

‘Borne bewijst dat de reputatie van VanderMeer als een van de meest oorspronkelijke romanciers van deze tijd volkomen terecht is. […] VanderMeer heeft een verhaal geschreven dat op talloze niveaus kan worden gelezen, maar dat in de eerste plaats een verbluffend leesavontuur is voor ieder die zich wil onderdompelen in een fascinerende wereld met personages waarvan je niet wist dat je er ooit voor zou vallen.’ – John Vervoort

Ben je nieuwsgierig geworden? Het boek kan je hier bestellen:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief