nieuws

Vijf sterren voor Peter Buwalda!

Vijf sterren vandaag voor Otmars zonen, de nieuwste roman van Peter Buwalda. Deze mooie woorden uit De Standaard der Letteren delen we natuurlijk graag met je!

Peter Buwalda oogstte in 2010 veel lof met zijn debuut Bonita Avenue. We hebben even moeten wachten op de tweede roman van zijn hand, maar nu is het zover: Otmars zonen is te vinden in de (online) boekhandel, en wordt vol lof ontvangen in de pers!

Op 15 maart stelde Buwalda zijn boek voor in Gent.

De Standaard der Letteren zocht de auteur op in Amsterdam. Daar spraken ze o.a. over het succes van Bonita Avenue, Buwalda’s schrijfproces en zijn ‘papieren vrienden’. De roman werd bekroond met maar liefst vijf sterren:

‘Slim schakelend tussen heden en verleden, secuur wisselend van perspectief en strategisch schakend met personages, heeft hij een minutieus net van in elkaar hakende verhaallijn en levens geweven. Dat alles in een grootse, rijke en beeldende taal. Otmars zonen is intelligent, tijdloos, prikkelend, geestig en verslavend. Waar blijven deel twee en drie van de trilogie?’ – De Standaard der Letteren (Jelle Van Riet)

Het volledige interview kun je teruglezen op www.standaard.be.

In Nederland kon Otmars zonen ook op een vijf sterren-recensie rekenen in het NRC:

‘In zijn langverwachte tweede roman maakt Peter Buwalda de verwachtingen waar. […] Otmars zonen overtreft Bonita Avenue op vrijwel alle punten.

Alleen al het lef en het technische vakwerk maken Otmars zonen tot een buitengewoon boek, en dan hebben we het nog niet gehad over Buwalda’s zinnen. Hij schrijft goed, vaak zeer goed.

Een geweldig meeslepend, technisch verbluffend en intrigerend eerste deel van een trilogie.’ – NRC

‘Een wervelend boek.’ – de Volkskrant

De volledige recensies zijn online terug te lezen op NRC.nl en Volkskrant.nl.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief