De lente en zomer zijn de perfecte tijd van het jaar om bij te leren over de natuur om ons heen! Boeken over natuur zijn erg populair en er worden er dan ook veel verschillende geschreven. Hoe weet je welk boek bij jou past en net dat boek is waar jij naar op zoek bent?

Hieronder lichten we drie gloednieuwe natuurboeken uit, én de redenen waarom ze het juiste boek voor jou kunnen zijn!

Onze natuur – Peter Wohlleben

In zijn nieuwste boek richt Peter Wohlleben zijn blik op onze relatie tot de natuur om ons heen. Hoe het kan dat het schijnbaar meest ontwikkelde wezen op deze planeet diens eigen leefomgeving vernietigt?

Onze natuur is iets voor jou als…

  • …je wil begrijpen waarom we als mensen de natuur zo slecht behandelen
  • …je wil bijleren over concrete acties die we kunnen ondernemen om de natuur te herstellen
  • …je fan was van Het verborgen leven van bomen van Peter Wohlleben en je graag nog meer bijleert over de natuur vanuit dit nieuwe perspectief

Bestel jouw exemplaar:

Onze natuur

Peter Wohlleben onderzoekt de vraag hoe het kan dat het schijnbaar meest ontwikkelde wezen op deze planeet diens eigen leefomgeving vernietigt
Hebben we ons lot daadwerkelijk zelf in de hand of reageren we, net als alle andere diersoorten, vooral instinctmatig? Dat laatste lijkt het geval te zijn. We lijken niet in staat tot langetermijndenken en zijn puur geïnteresseerd in onmiddellijke behoeftebevrediging. De mensheid plundert de hulpbronnen van de planeet en stevent af op haar eigen ondergang. Aan de hand van verrassende vergelijkingen tussen de mens n het dieren- en plantenrijk, betoogt Wohlleben dat begrip van onze menselijke natuur en het erkennen van haar constante invloed  essentieel zijn voor een nieuwe, duurzame toekomst. Door ons verleden en ... lees meer onze plaats in de natuurlijke wereld te begrijpen, kunnen we een toekomst creëren die zowel voor ons als voor onze planeet leefbaar is.

€ 22,99

Lichteters – Zoë Schlanger

In Lichteters duikt wetenschappelijk journalist Zoë Schlanger in de nieuwste ontwikkelingen binnen de plantkunde en ontdekt ze onderzoek dat onze opvattingen over planten volledig op losse schroeven zet.

Lichteters is iets voor jou als…

  • …je wil bijleren over de soorten intelligentie die planten hebben
  • …je benieuwd bent hoe wetenschappers onderzoek doen naar intelligentie in planten
  • …je niet enkel over één visie op de natuur wil lezen, maar wil begrijpen welke ideeën er momenteel binnen de plantkunde onderzocht worden

Bestel jouw exemplaar:

Lichteters

Om te kunnen overleven op de plek waar ze geworteld zijn, hebben planten allerlei creatieve strategieën ontwikkeld. Dankzij recent biologisch onderzoek weten we dat ze communiceren, familie herkennen, geluiden horen en zelfs herinneringen opslaan en sociaal gedrag vertonen. Wat kunnen we van deze fascinerende wezens leren over het leven op aarde? En hoe moeten we ons tot ze verhouden? In Lichteters duikt Zoë Schlanger in de complexe, wilde en ontzagwekkende wereld van de planten en zet onze ideeën over autonomie, bewustzijn en intelligentie op hun kop. Het resultaat is een boek dat laat zien hoe we door planten te begrijpen ... lees meer ook op een nieuwe manier leren kijken naar onszelf en naar onze verhouding tot de natuur.

€ 27,50

Bosrijk – Anne Sverdrup-Thygeson

In Bosrijk vervlecht de Noorse bioloog Anne Sverdrup-Thygeson ecologie, geschiedenis, politiek en cultuur om te laten zien dat een bos meer is dan een verzameling bomen. Aan de hand van een twee eeuwen oud botanisch handboek van haar betovergrootvader, onderzoekt ze hoe ecologie veranderd is doorheen de tijd.

Bosrijk is iets voor jou als…

  • …je benieuwd bent hoe onze kijk op bomen veranderd is doorheen de tijd
  • …je wil begrijpen hoe menselijk leven en het bos met elkaar verweven zijn
  • …je op reis gaat naar Scandinavië

Bestel jouw exemplaar:

Bosrijk

Bossen en mensen: we kunnen niet zonder elkaar, maar als het zo doorgaat ook niet langer mét elkaar. Hoe zijn onze kennis en opvattingen over de natuur door de jaren heen veranderd? En hoe zijn mensen, bomen en de talrijke organismen die het bos rijk is met elkaar verbonden? Bioloog Anne Sverdrup-Thygeson neemt ons na 25 jaar wetenschappelijk onderzoek in en naar het bos mee in die fascinerende wereld.
Aan de hand van een twee eeuwen oud botanisch handboek dat nog van haar betovergrootvader is geweest, vervlecht Sverdrup-Thygeson ecologie, geschiedenis, politiek en cultuur om te laten zien dat een bos ... lees meer meer is dan een verzameling bomen. Bosrijk wijst ons de weg in een fascinerend ecosysteem, een superorganisme waarin bomen, planten, dieren, insecten, mossen, schimmels en mensen elkaar in evenwicht houden. Deze meeslepende en indrukwekkende ode aan de natuur toont aan waarom het juist nu zo belangrijk is om het bos te koesteren.

€ 22,99