nieuws

Visit.brussels Award voor “Magritte. Atomium meets surrealism”

Standaard Uitgeverij – Art Stories is fier te kunnen aankondigen dat de expo “Magritte. Atomium meets surrealism”, die in opdracht van het Atomium  door Standaard Uitgeverij en Arrano ontwikkeld werd, winnaar is van de Visit.brussels Award in de categorie “Unexpected and Original concept 2018”!

Dit is een mooie bekroning voor het hele team voor het uitstekende geleverde werk!!

“Magritte. Atomium meets surrealism” was een tijdelijke expositie in het Atomium, te bewonderen van 21 september 2017 tot 9 september 2018.

    

Over visit.brussels Awards

De ceremonie van de visit.brussels Awards werd meer dan 10 jaar geleden in het leven geroepen om projecten in de schijnwerpers te zetten die actief bijdragen aan de uitstraling van Brussel, zowel binnen de landsgrenzen als daarbuiten.

Op deze manier wil visit.brussels de initiatieven bekronen die de belevingskwaliteit van bezoekers verbeteren en zo meewerken aan de internationale uitstraling van onze bestemming. En dit in 9 verschillende categorieën.

Het publiek selecteert in eerste instantie de beste drie projecten binnen elke categorie. Vervolgens selecteert een jury, samengesteld uit beroepsmensen uit de toeristische sector van Brussel, uit deze finalisten de winnaars. De genomineerden worden beoordeeld op 5 criteria:

  • De internationale uitstraling van Brussel
  • De impact op het toerisme in Brussel
  • De originaliteit van het project
  • De duurzaamheid van het project (ecologisch, economisch en sociaal en/of het innovatieve aspect op digitaal niveau)
  • De inspanning geleverd voor personen met een beperkte mobiliteit

Over de tentoonstelling

Deze tentoonstelling, speciaal ontworpen voor de 60e verjaardag van het Atomium dompelde de bezoekers onder in de magische wereld van René Magritte en het surrealisme. Twee Belgische iconen ontmoetten elkaar!

In de eerste plaats betrad de bezoeker letterlijk de wereld van Magritte en werd hij/zij ondergedompeld in het surrealistische universum van de meester.
Enkele schilderijen werden levensgroot en als aparte decorstukken – in 3D – gepresenteerd en de bezoeker wandelde als een personage in scènes van een theaterstuk.
De bezoeker ontdekte  een aantal van de belangrijkste motieven uit de schilderijen van Magritte, details die hij anders misschien niet ziet. Hij liep tussen de wolken, zag boven zijn hoofd de beroemde vogels en kon gaan zitten op de groene appels. De bezoeker maakte zo kennis met de verborgen boodschap achter de schilderijen, ontdekte buitengewone decors en genoot van de meesterwerken.
De totale sfeer werd versterkt door aangepaste muziek en een theatrale belichting.

In de tweede plaats, presenteerde de tentoonstelling een reeks treffende citaten van Magritte – over zijn kunst en het surrealisme – en een aanbod van geprojecteerde schilderijen, die andere elementen uit de wereld van Magritte naar voren brachten. Op die manier kreeg de bezoeker inzicht in de ideeënwereld en opvattingen van René Magritte.

Via deze dubbele aanpak, zowel zintuigelijk als intellectueel, kreeg iedereen de gelegenheid om de  geheimen van deze unieke productie te ontrafelen.

Bron: www.atomium.be

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief