nieuws

Waarom deze pop écht werkt voor een kind dat rouwt

Hoe ze tussen hun mollige vingertjes Jules dicht tegen zich aan klemmen: soms zegt een foto álles. Wat maar een pop lijkt, was voor de Buffel-tweeling donderdag op de begrafenis van hun mama zoveel méér. Het was een stukje houvast in bange dagen, heel weloverwogen en heel juist aangereikt door hun kleuterjuf.

Hoe Fausto en Maceo donderdag de kerk buitenstappen na de uitvaart van hun mama: het is een foto die recht naar de keel grijpt. Oogjes die niet goed weten waar ze moeten kijken. Kortje beentjes onder twee identieke jassen. Een bidprentje in de ene hand, Jules in de andere.

Dag Jules

De vrouw links op de foto is hun juf Candy Saro. Ze begeleidt de jongens naar buiten. De twee Jules-poppen die Fausto en Maceo vasthouden, komen van háár. Ze hadden die ochtend nog in haar handtas gestoken en waren daar pas uitgekomen toen ze in een volle kerk het woord had geno- men.

Tegen Jules kunnen kindjes zeggen wat niemand anders mag weten.

Met de jongens naast zich had juf Candy gezegd: “Als jullie je mama missen, kies dan gewoon een sterretje uit aan de hemel en gooi er een kus- handje naartoe. Soms zijn er ook wolkjes voor de sterretjes en zien we de sterretjes niet. ook heel goed kan troosten. Jullie kennen hem ook. Het is onze dikste klasvriend. Jules. Jullie krijgen er allebei eentje. Dan kan Jules jullie ook thuis troosten.”

Bron: HLN.BE
Lees het volledig artikel >

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief