nieuws

Waarom kinderen moeten vechten

Nelson is back. En in black, want in Nelsons ninjaboek smeedt hij meer dan ooit de zwarte band tussen ouder en kind. Nelsons ninjaboek zijn 20 trek- en duwspelletjes om samen met je kind te ravotten en het huis door te rollebollen. Met andere woorden: Nelson laat je vechten. En dat is belangrijker dan soms gedacht wordt. 

Nelsons Ninjaboek

Nelsons ninjaboek zijn 20 trek- en duwspelletjes om samen met je kind te ravotten en het huis door te rollebollen in de gekende stijl van Ik ben Nelson. Een potje ravotten is een boost voor de motorische en emotionele ontwikkeling van je kind. Want rollebollen is knuffelen, plezier maken en samenwerken. Nelsons trek- en duwspelletjes versterken de band tussen jou en je kind. Nelson laat je vechten en dat is belangrijker dan we denken.

 • Stoeien met je kind

  Door te stoeien ontwikkel je al je motorische vaardigheden. Je ziet dan ook dat kinderen dat al lachend doen.

  Dieter Truyen is zwarte band Brazilian jiu jitsu en co-auteur van het boek. Hij weet als geen ander waarom het belangrijk is om af en toe een aardig potje te worstelen met je kinderen.

  Nelsons ninjaboek zijn twintig spelletjes telkens ingeleid door een verhaaltje dat je kan voorlezen aan je kind. Met de spelletjes kan je in familieverband worstelspelletjes doen. Want samen met je papa of mama stoeien of vechten, is eigenlijk een motorische boost voor je kind. Door te stoeien ontwikkel je al je motorische vaardigheden. Je ziet dan ook dat kinderen dat al lachend doen. Voor hen is vechten lachen. Het is eigenlijk knuffelen.”

  Ook Gerald Riedstra, psychomatisch therapeut, onderschrijft dat ouders moeten ravotten met hun kinderen:

  “Stoeien moedigt je kind aan om risico’s te nemen. Het gevoel dat hij in goed vertrouwen die risico’s mag nemen, stimuleert hem om in een veilige omgeving zijn grenzen en mogelijkheden te ontdekken. Dat heeft een positief effect op zijn zelfvertrouwen. Stoeien als fysiek spel is een prachtige leerschool voor kinderen. Kinderen vragen er vaak zelf om en dat is niet voor niets. Juist dat fysieke, soms ruwe element van het spel is goed voor hun ontwikkeling.”

  Er zijn dus heel wat motorische en mentale voordelen verbonden aan een aardig partijtje worstelen met je kind en dat is waar Nelsons ninjaboek helemaal om draait. Het vierde boek in de reeks richt zich volledig op het contact tussen ouders en kinderen in de herkenbare, speelse en fantasierijke stijl die Laura Van Bouchout en Emma Thyssen hebben gecreëerd voor de reeks.

  Meer informatie over stoeien met je kind vind je hier.

   

  Op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief