wedstrijd

‘Wanneer het water breekt’ uitgekozen door DWDD-boekenpanel!

Heb jij al van het DWDD-boekenpannel gehoord? In Nederland is de tv-formule, waarbij vier boekhandelaren hun favoriete boeken voorstellen, al jaren een begrip en ook in Vlaanderen kijken steeds meer mensen naar de boekaanbevelingen van De Wereld Draait Door. Gisteren schoof het nieuwe boekenpannel voor seizoen 14 aan!

Een van de boekhandelaren koos voor het recent verschenen Wanneer het water breekt van Chris De Stoop: ‘Prachtig boek. Ook nu heeft hij weer een juweel afgeleverd,’ aldus Margreet de Haan.

Ben je benieuwd waarom ze het boek zo mooi vindt? Het fragment bekijk je hier terug.

Wanneer het water breekt

Een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is, inzoomend op één boot, één groep, één familie. Een verhaal van opoffering, bedrog, strijd, angst, liefde en heimwee, op een persoonlijke manier verteld door Chris de Stoop, die de familie al jaren volgt en met tientallen reisgenoten sprak.

Dit is het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die al een tijd geleden hun vaderland Vietnam ontvluchtten. Hung stak in zijn kleine vissersboot de zee over om hier in een dorp achter een hoge dijk een nieuw leven te beginnen. Quyen bouwde een succesrijk restaurant op, maar worstelt met haar eigenheid.

Het is ook het verhaal van de tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee: een kleine gemeenschap van met elkaar verknoopte levens, bijeengebracht op een beslissend moment van hun bestaan. Niet iedereen heeft het overleefd. Sommigen voelden zich daarna verloren. Anderen werden dokter, ingenieur, bankier of ondernemer.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief