nieuws

Wat heeft Stephen Fry met Suske en Wiske?

Wat hebben Stephen Fry en Suske en Wiske met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niet veel zou je denken. Tot je ontdekt dat beiden gefascineerd zijn door de Griekse mythen.

In ‘Mythos’ hervertelt de Britse auteur en acteur Stephen Fry (bekend van o.a. ‘A bit of Fry and Laurie’, ‘Blackadder’ en verschillende BBC-documentaires) Griekse mythen en sagen op onnavolgbare wijze. Lovende recensies en weken in de boeken top tien waren het gevolg.

“Griekse mythen zijn verslavend, amusant, toegankelijk en verbazingwekkend menselijk”, aldus Stephen Fry in het woord vooraf van zijn bestseller.

En dat hebben Suske en Wiske ook begrepen: in hun nieuwe stripavontuur ‘Chronos en Chaos’ reizen ze met de teletijdmachine van professor Barabas naar het land van De Tijd om een duel tussen Chaos en Chronos te beslechten.

Wie zijn Chaos en Chronos?

Chaos is in de Griekse mythologie het Niets waaruit de eerste goden ontstonden. Vaak wordt Chaos voorgesteld als een bodemloze leegte waar alles eindeloos ‘valt’. Niet naar beneden, want er is geen enkele oriëntatie mogelijk, maar alle kanten op.

De oergod Chronos is ontstaan uit Chaos en is de personificatie van de tijd. De oude Grieken verwarden het Griekse woord voor tijd (chronos) met de naam van de landbouwgod Kronos.

In Suske en Wiske vechten Chaos en Chronos een spannend en bijna filosofisch stripavontuur uit.

‘Chronos en Chaos’ ligt vanaf woensdag 5 december in de winkel.

‘Mythos’ is verschenen bij Thomas Rap.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief