wedstrijd

Wedstrijd: het ideale vakantieboek

Sommige boeken kan je niet anders benoemen dan het ideale vakantieboek. Toon ons jouw favoriete lectuur tijdens je vakantie en win een boekenpakket! 

Sociale media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Naast foodstagrams en outfit-inspiratie maakt het de communicatie tussen schrijver en lezer gemakkelijker. De kloof verkleint en dat loont: de schrijver wordt getagd in gezellige lezersfoto’s vanuit warme oorden of tijdens het pendelen op de trein.

ministerie van werkplezier 1Het boek ‘Het Ministerie van Werkplezier’ geeft het goede voorbeeld. Auteurs Ilse Ceulemans en Serge Ornelis kregen een arsenaal aan leuke vakantiefoto’s van lezers opgestuurd. Een tikje vreemd, want het boek gaat over werk.
Ilse Ceulemans heeft er een verklaring voor: “Je kunt vluchten voor je werk als je op vakantie bent, maar het is nog leuker om er eens om te lachen, of toch de mindere momenten op je werk te relativeren. Ik krijg veel mailtjes van lezers die me bedanken omdat ze ineens de lol inzien van dingen waar ze op hun werk dagelijks tegenaan lopen: rare spanningen tijdens meetings, vreemde collega’s of  managers die helemaal doorgeslagen zijn in het managen van hun mensen. Die lezers schrijven me vaak ook dat ze iets geleerd hebben uit het boek waardoor ze sterker in hun schoenen staan op de werkvloer als ze terugkomen na hun verlof. Dat maakt me heel blij. Ik denk dat het daarom een goed vakantieboek is: iedereen wil graag grinnikend naast het zwembad liggen, en tegelijk ook een paar fijne trucjes meekrijgen om het anders aan te pakken na de vakantie.”

“Een deel heb ik trouwens geschreven tijdens de zomermaanden. Sommige stukjes heb ik bedacht aan zee of naast een zwembad in de Dordogne in Frankrijk. Ik denk dat dat ook wel een beetje het vakantiegehalte van het boek heeft bepaald. Er kan al eens een mojito opduiken.

Wedstrijd

Inspiratie nodig? Blader alvast eens door ons archief, bekijk de inzendingen of maak het jezelf gemakkelijk met onze persoonlijkheidstest.

 

Overzicht

Serge Ornelis / Ilse Ceulemans

Het Ministerie van Werkplezier

‘Sommige managers lijken uit een bouwpakket van Ikea te komen. Je hebt dit type vast al een keer op de werkvloer ontmoet: hij heeft zo veel managementcursussen gevolgd, van leiderschap over conflicthantering tot timemanagement, dat hij een kant-en-klaar product is geworden. Je vindt hem bij Ikea terug in de afdeling kantoormateriaal, naast de lectuurbakken, onder de merknaam KNUDDE.’ Heeft u weleens buikkrampen als u de uitnodiging krijgt voor het jaarlijkse evaluatiegesprek? Gaan uw oren ook tuiten bij rare managerstermen als ‘task force’, ‘big rocks’ of ‘core competence’? Vindt u stiekem dat het begrip ‘teamplayer’ overroepen is? Dan is dit boek beslist iets voor u. Tien jaar geleden besloot journaliste Ilse Ceulemans om minder te gaan werken. Ze wilde meer bij haar kinderen zijn, maar vooral had ze het gevoel dat de managementcultuur haar werkplezier deed verdampen. In 'Het Ministerie van Werkplezier' toont ze waar ze zitten, de energiezuigers en de stoorzenders van de werkvloer. Met de frisse blik van de buitenstaander en de nodige humor fileert Ilse Ceulemans de vreemde gewoontes op en rond het kantooreiland. Haar man Serge Ornelis vult aan vanuit zijn expertise als coach voor managers en beantwoordt Ilses lastige vragen als: Waarom willen we alles in regeltjes gieten? Is de flexibele werknemer een mythe? Hoe ver mag macht gaan? Dankzij dit boek gaat u weer rustiger ademen als u aan uw werk denkt.

Lees méér.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief