nieuws

[Wedstrijd] Win een allergieproof maaltijd vers bereid door Alexia Stevens bij jou thuis

Volgens Kind en Gezin heeft 6 à 8% van alle kinderen een voedselallergie. Nog veel meer kampen met één of andere vorm van intolerantie. Koken voor het hele gezin kan dan soms een grote uitdaging zijn, maar met wat hulp kan iedereen 100% kan genieten van lekker eten. In het kookboek Iedereen eet mee vertelt Alexia Stevens hoe je allergievriendelijk kookt zonder gluten, lactose of noten. Heeft jouw gezin een lekkere maaltijd nodig waar je samen van kan genieten? Doe mee en wie weet komt Alexia wel naar jou thuis met haar enthousiasme, expertise en allergieproof menu.

Als haar man een gluten-intolerantie blijkt te hebben en haar dochter zwaar ziek wordt door een lactose-intolerantie, stort Alexia Stevens zich – een beetje noodgedwongen in het begin – op de gezonde-voedingsleer en gaat ze opleidingen volgen bij voedingsexperten. Haar doel: zo gezond mogelijk koken voor álle leden van het gezin, want door haar drukke bestaan als hr-manager heeft ze simpelweg geen tijd om ’s avonds drie verschillende maaltijden te bereiden. Haar kennis en recepten besloot ze de delen op haar blog ‘Must be Yummie‘, en ze zijn sinds kort ook gebundeld in het kookboek Iedereen eet mee.

Alexia houdt van een down-to-earth benadering van de dagelijkse organisatie van allergie- en glutenvrij koken: welke producten heb je het best altijd in huis (en waar koop je ze)? Welke traktaties geef je mee naar school, waar heel wat kinderen een gluten- of notenallergie hebben? Welke gerechten zijn geschikt voor een familiediner? Gerechten mogen volgens haar ook niet té bewerkelijk en moeilijk zijn: ‘Tenslotte dien je elke dag een maaltijd op tafel te toveren, en niet iedereen heeft daar uren de tijd voor.’

In het kader van haar nieuwe boek, Iedereen eet meewil Alexia een gezin de kans geven samen te genieten van een lekkere en allergievrije maaltijd. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal en horen graag waarom jouw gezin moet winnen. De wedstrijd loopt nog tot 20 maart en dan kiest onze jury … misschien wel jouw verhaal!

Ontdek via de link hieronder meer over het boek en waar je het kan bestellen: 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief