nieuws

[Wedstrijd] Win een kampeervakantie in safaripark de Beekse bergen

Gert-Jan van den Bemd trakteert! In het kader van zijn debuut De Verkeerde vriend geeft Gert-Jan een gelukkige winnaar de meest avontuurlijke leeservaring cadeau.

Stap 1: Vertel ons waarom jouw gezin deze kampeervakantie verdient.
Stap 2: Onze jury pikt er de leukste inzending uit, misschien wel de jouwe!
Stap 3: Win! Je maakt kans op een spannend debuut en je krijgt er een geweldige leeslocatie bovenop: de Beekse Bergen.

De prijs bestaat uit een exemplaar van De verkeerde vriend en een 4-daagse vakantie in de Beekse Bergen. Een voorwaarde is dat je beschikbaar bent tussen vrijdag 1 juni 2018 en maandag 4 juni 2018. De accommodatie bestaat uit een bungalowtent voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Over De verkeerde vriend:
Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek… nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

 

Deze wedstrijd loopt nog tot en met 10 mei.

Overzicht

Gert-Jan van den Bemd

De verkeerde vriend

Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek... nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.


‘Gert-Jan van den Bemd besluipt je met zijn fijnmazige schrijfstijl, trekt behoedzaam het koord aan en houdt je zo gevangen in deze overrompelende debuutroman. Een boek dat zich kenmerkt door stilistische brille en dat qua sfeer de serie ‘Breaking Bad’ evenaart.’ -- auteur en columnist Tania Heimans over ‘De verkeerde vriend’

‘Met een mooie toon, sterke details en memorabele zinnen heeft dit verhaal iets weg van de film ‘Falling Down’ met Michael Douglas, maar vergis je niet: een op zichzelf staand, eigenzinnig verhaal is het zeker.’ -- jury ILFU 2017 over het korte verhaal ‘Verder van huis’.

‘Mooi is wat er niet staat. Wat je tussen de regels kan lezen. En dat is heel wat. [...] Ik heb het gevoel dat we nog zullen horen van Gert-Jan van den Bemd.’ -- journalist en copywriter Jeroen Vermeiren over het korte verhaal ‘Ex’.

‘Ik ken Gert-Jan als een vlotte verhalenverteller. Hij maakt de lezer altijd nieuwsgierig naar meer.’ -- auteur en journalist Kathy Mathys

Lees méér.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief