nieuws

[WEEK VAN DE BIJ]: Hoe kan jij de bij helpen?

Van 31 mei tot 7 juni is het Week van de Bij. Het doel? Meer aandacht vragen voor de moeilijke leefomstandigheden van de bij, die voor ons als mens heel erg belangrijk is. Wil jij je steentje bijdragen? Dat kan! Doe inspiratie op met Over de bijen en de bloemen en De bijenhoudster.

Wereldwijd zijn er ongeveer 25.000 verschillende soorten bijen, waarvan zeven soorten honingbijen, en van hen hangt veel af. Het grootste deel van de planten die voedsel leveren aan de mens en andere levende wezens wordt namelijk door hen bestoven. Maar honingbijen hebben het vandaag de dag niet gemakkelijk: ze zijn bedreigd doordat steeds meer groen – bloemen, planten, struiken en bomen – verdwijnt. Wij kunnen hen helpen!

Over de bijen en de bloemen is een heerlijk, prachtig geïllustreerd boek vol informatie en inspirerende ideeën om je dak, muur, terras, balkon of tuin voor honingbijen aantrekkelijk te maken, of je nu een ervaren tuinier bent of een echte beginner.

De bijenhoudster is het verhaal van imker Meredith May. Ze was vijf jaar oud toen er voor het eerst een honingbij over haar arm kroop. Ze woonde op dat moment bij haar grootvader, een excentrieke bijenhouder die honing maakte in een roestig oud busje. Die eerste bij was angstaanjagend en opwindend tegelijk, en in de jaren daarna ontdekte ze dat alles wat ze over het leven en familie moest weten verborgen lag in de geheime wereld van de bijen. De bijenhoudster is een buitengewoon mooi geschreven verhaal over onverwachts je plek en roeping vinden, en hoe een klein, vaak verkeerd begrepen insect een leven kan veranderen.

Ze deelt hier graag alvast vijf tips om bijen te beschermen met jou!

Meer informatie over beide boeken vind je hier:

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief