nieuws

Week van de Opvoeding. Bijzondere boeken over opvoeding en zoveel meer

De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is, en ook niet altijd even makkelijk, wordt tijdens deze week positief opvoeden onder de aandacht gebracht. Het thema van de ‘Week van de Opvoeding 2017 is Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’.

Er valt nogal wat te lezen over het opvoeden van kinderen. Over welke opvoedingsstijl je hanteert en wat dat met je kind doet. Over zin en onzin van strafstoeltjes, contracten om schermtijd vast te leggen en beloningskaarten voor juist gemikte plasjes of leeggegeten bordjes. Opvoeden is ook grappige en blije momenten delen met elkaar, maar ook tonen wat je raakte, waarover je boos of ontgoocheld was. Respectvol blijven tegen elkaar, ruimte houden om te onderhandelen en accepteren dat de oplossing ontstaat doordat iedereen een beetje water in de wijn doet. Ouders en kinderen mogen fouten maken, als die daarna maar bespreekbaar zijn en er ook sorry kan gezegd worden.

Onze boeken geven geen tips & tricks of do’s & dont’s, wel een bredere kijk op de maatschappij waarin we leven en een hoop interessante inzichten om met je kinderen over te praten. En een hoop activiteiten om samen te lachen, te huilen en te eten.

Overzicht

Sofie Dumont

1 Lekker eten begint in de buik

Vergeet die augurken, hamburgers en zuurstokken! Sofie Dumont geeft je in 'Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik' een resem voedzame en zeer smakelijke alternatieven voor de grillige eetwilletjes tijdens de zwangerschap. Voor elk trimester is er keuze uit soepen, snacks, sapjes, salades en volle maaltijden. Allemaal gerechten die je de voedingsstoffen geven die je lichaam en je ongeboren baby op dat moment nodig hebben. Als je mini eenmaal klaar is voor de eerste vaste voeding, kun je inspiratie opdoen met de verrassende smaakcombinaties die Sofie voor haar eigen dochter Grace heeft bereid. De papjes evolueren mee met je kind en maand na maand komen er nieuwe ingrediënten bij die je baby nodig heeft om zich te ontwikkelen en een echte alleseter te worden. Met 'Op de groei 1': Lekker eten begint in de buik wil Sofie je zwangerschap en het aanstaande ouderschap verlichten waar het kan. Vanuit haar eigen ervaring als drukbezette moeder weet ze als geen ander waar het soms kan haperen en waar oplossingen welkom zijn.  'Op de groei 1': Lekker eten begint in de buik is het eerste boek in een reeks van drie waarin Sofie Dumont tips en ideeën geeft voor lekkere en aangename eetmomenten met je kind. In  'Op de groei 2': Samen eten is lekker en leuk" vind je toegankelijke tips en recepten om te koken voor peuters tot 3 jaar. In 'Op de groei 3': Samen koken zorgt voor lekkerbekken" staan dan weer haalbare en gevarieerde recepten om samen te koken met je opgroeiende kleuters van 3 tot 6 jaar en ouder.

Lees méér.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief