lijst

Welk boek uit 2019 hield jou uit je slaap?

LangZullenWeLezen (het boekenplatform van de VRT) blikt terug op het voorbije boekenjaar: welk boek uit 2019 hield jou uit je slaap?

Nomineer jouw favoriete boek voor de eindejaarslijst van LangZullenWeLezen en maak kans op een nieuw bed (t.w.v. €2.000).
Je kan je laten inspireren door de boeken die het voorbije jaar in de programma’s van de VRT aan bod gekomen zijn, maar je kan ook een boek naar keuze nomineren.

Nomineren kan tot en met 15 december 2019. Op 27 december maakt LangZullenWeLezen de eindejaarslijst ’20 om te lezen in 20′ bekend.

Deelnemen kan hier.

Zoek je inspiratie? Wij tippen alvast onze top 20 uit de lijst:

Overzicht

Bart van Loo

De Bourgondiërs

Meesterverteller Bart Van Loo neemt de lezer op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.

Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een indrukwekkende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen.

Een wervelend verhaal van brandstapels en banketten, pest en steekspelen, Jeanne d'Arc, Jan van Eyck, Filips de Goede en het Gulden Vlies.
'‘Van Loo’s kracht is zijn enthousiaste verteltrant. In zijn boek zit een tv-serie van minstens vier seizoenen à la ‘The Crown, of een film als The Favorite over de verwikkelingen aan het Britse hof van Queen Anne.’' Vrij Nederland 'Liefhebbers van etymologie zullen genieten.' En route
'Van Loo vertelt je als een goede vriend over een historische reis vol opwindende gebeurtenissen die vaak een verrassende wending nemen.' Maison en France

Lees méér.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief