lijst

Wereld Toerisme Dag: 10 boeken die je mee op reis nemen

Ben je nu al weer toe aan vakantie? Wil je het herfstweer liefst nog even negeren? Wij nemen je mee op reis! Nu ja, fictief weliswaar … Voor Wereld Toerisme Dag hebben we onze mooiste boeken geselecteerd die zich in het buitenland afspelen.

 

Lees jezelf de wereld rond. Laat je onderdompelen in deze prachtige landen en streken terwijl je geniet van een warm kopje koffie, de bomen langzaam hun bladeren verliezen en de koude zich een weg naar binnen probeert te zoeken.

Levenslicht van Silvia Avallone: Waan jezelf in Italië terwijl je samen met Adele en Dora op zoek gaat naar een antwoord op één van de belangrijkste vragen des levens: wanneer ben je een moeder?

Ponti van Sharlene Teo: Trek naar het verre Singapore en laat je meeslepen door een prachtdebuut. Lees over de waarde van vriendschap en herinneringen, maar ook hoe elke beslissing consequenties heeft.

Blijf bij me van Ayobami Adebayo: Deze onvergetelijke roman verwerft de breekbaarheid van een huwelijk met de kracht van het moederschap en dit tegen een fascinerende Nigeriaanse achtergrond.

Dochter van Frankrijk van Carol Drinkwater: Dwaal door het prachtige Parijs en laat je verwonderen door de onvoorspelbaarheid van de nacht en hoe zelfs in de donkerste tijd een sprankje hoop kan ontstaan.

Wat niet verdwijnt van Donna Leon: Ga samen met commissario Guido Brunetti in het mysterieuze Venetië op zoek naar de verdwenen Davide Casati.

Een Odyssee van Daniel Mendelsohn: Treed in de voetsporen van Homerus en maak een reis over de Middellandse Zee terwijl je de klassieke literatuur en zijn thema’s beter leert kennen.

Wildernis van Jane Harper: Maak een tocht door de ruige Australische wildernis en verbaas je over de kracht van de natuur én die van de mens.

Over oude wegen van Mathijs Deen: Reis door Europa. Volg de voetsporen van miljoenen anderen van de prehistorie en de Romeinse tijd door de middeleeuwen naar het Europa van nu.

¡Viva Cuba! van Dirk Tieleman en Lut Baten: Droom weg van het tot de verbeelding sprekende Cuba en leer de warme mensen van het eiland beter kennen.

Route de la Lavande van Ingrid Castelein: Bezoek de idyllische Provence op het ritme van de seizoenen. Proef truffels en nougat in de winter en fiets in de zomer tussen lavendelvelden.

 

 

 

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief