nieuws

Dajo De Prins legt uit hoe we meer kans krijgen op werkgeluk

0

Toen Dajo De Prins plannen maakte voor Werkgeluk was er nog geen sprake van corona, lockdown of verplicht thuiswerk. Intussen heeft covid-19 het werk van mensen ingrijpend veranderd en heeft het zich ook laten voelen in ons werkgeluk. Op 13 mei verschijnt Werkgeluk, een bijzonder actueel boek vol verrassende inzichten voor iedereen die gelukkiger wil zijn op het werk.

Slechts 10% van de Belgen en Nederlanders kent echt werkgeluk

Hoewel werkgeluk bepalend is voor ons levensgeluk en onmisbaar is voor bedrijven en organisaties die goed willen presteren, toont onderzoek aan dat slechts 10 procent van de Belgen en Nederlanders ook echt werkgeluk kent. Dat is bijzonder jammer, omdat mensen zo talloze levensuren ongelukkig doorbrengen. Bovendien mislopen organisaties de economische voordelen van werkgeluk grotendeels. Zij moeten het immers stellen met medewerkers die minder loyaal, productief, creatief en veerkrachtig zijn dan gelukkige medewerkers zouden zijn.

Zinvolle banen zijn dun gezaaid

Mensen besteden hun tijd graag zinvol. Maar er zijn maar weinig banen die zin geven aan je bestaan. Werkgevers kunnen daar van alles tegen beginnen, maar de klassieke ‘happiness’-aanpak werkt niet.

Wat wel werkt is een effectief geluksbeleid. Om dat te realiseren moet je als organisatie niet je medewerkers proberen te veranderen, maar jezelf. Je moet alle factoren in het leven roepen die beslissend zijn voor werkgeluk. Denk aan:

– Een op geluk gerichte leiderschapsstijl
– Een positieve, menselijke sfeer tussen collega’s
– Een eerlijke beloning
– Een goed evenwicht tussen werk- en privéleven
– Voldoende interessante en uitdagende banen
– …

Alles bij elkaar zijn er 30 geluksfactoren waar werkgevers op kunnen inspelen. Dajo De Prins bespreek ze allemaal uitgebreid in zijn boek Werkgeluk. Hij reikt concrete tips aan waarmee organisaties zelf aan de slag kunnen gaan.

Ook werknemers hebben invloed op hun eigen werkgeluk

Opnieuw gaat dit niet via trendy oefeningen voor gedrags- of persoonlijkheidsverandering, maar door een gedegen zelfkennis en door professionele keuzes te maken die aansluiten bij je eigen ‘ik’. Als werkend individu moet je er bovendien zorg voor dragen dat je verwachtingen over werk te hoog noch te laag gespannen zijn. Als je te veel geluk van werk verwacht, zul je voortdurend teleurgesteld rondlopen. En als je er te weinig van verwacht zal je tal van kansen voor werkgeluk over het hoofd zien.

Gelukkig zijn met je werk is dus een kwestie van verwachtingen en keuzes, niet van gedragsverandering. Dajo De Prins reikt in Werkgeluk veel tips aan om je eigen werkgeluk een boost te geven.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief