nieuws

‘Werknemers hebben recht op onbereikbaar zijn’. Kris Peeters & hartcoherentie

Minister van Werk Kris Peeters wil dat bedrijven met hun personeel afspraken maken over hun beschikbaarheid na de werkuren. Hij wil ook coaches naar bedrijven sturen om werknemers met langdurige stress te begeleiden. Peeters deed zijn voorstellen in Revida, in de Sint-Jozefkliniek in Bornem, een multidisciplinair centrum voor preventie en aanpak van chronische stress en burn-out.

In Revida zetten ze ook in op hartcoherentie, een nog onbekende ademhalingstechniek die het hart in een bijzondere staat brengt, wat op zijn beurt het angstcentrum in de hersenen kalmeert. Drijvende kracht achter die techniek is dokter Louis Van Nieuland, die samen met hartcoherentiecoach Katrien Geeraerts Blijven Ademen schreef, een boek met alle tips om hartcoherentie zelf toe te passen.

Op RingTV noemt Kris Peeters de techniek baanbrekend in het bestrijden van stress en burn-out.

Het fragment bekijk je hier.

Leen Verschraegen genas van een burn-out dankzij hartcoherentietraining en getuigt daarover op VTM.

Ook deredactie.be legt uit hoe hartcoherentie in zijn werk gaat. Dat fragment kan je hier bekijken.

Kris Peeters wil vooral inzetten op preventie, zo zegt hij in De Standaard, en coaches naar bedrijven sturen. Die kunnen dan bijvoorbeeld hartcoherentie aanleren aan de werknemers.

Minister Peeters wil ook dat de verschillende bedrijfssectoren een gezamenlijke pool van stress- en burn-out-coaches financieren. Maar ook daar staat het VBO niet voor te springen. ‘Het debat van de burn-out is breder. Werk speelt uiteraard een rol, maar ook andere actoren spelen mee.’

Het volledige artikel lees je hier.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief