interview

WIJ. Een inspirerende gids voor alle vrouwen

We leven in een egocentrische cultuur, vinden Gillian Anderson en Jennifer Nadel, waarin vrouwen meer bezig zijn elkaar te beconcurreren dan elkaar te steunen. Daar willen de twee dames met WIJ. Een manifest voor vrouwen graag verandering in brengen. Een verandering in negen stappen.

Met WIJ. Een manifest voor vrouwen reiken Gillian Anderson en Jennifer Nadel je een nieuwe levenswijze aan, die vrouwen helpt om te gaan met de uitdagingen die op hun pad komen. Ze spraken erover in Feeling.

‘Het is moeilijk om als enkeling uit het systeem te stappen of iets te willen veranderen. Maar als we het nu allemaal eens samen doen.’ – Jennifer Nadel in Feeling

In hun boek vertrekken Anderson en Nadel vanuit de negativiteit die er tussen veel vrouwen heerst. Als vrouwen nu eens met z’n allen besluiten elkaar niet langer te ondermijnen, elkaar niet langer onderuit te halen? Dan houden we een veel positievere maatschappij over. In WIJ. Een manifest voor vrouwen stellen de twee auteurs zich zeer openhartig op, en vertelt actrice Gillian Anderson onder andere over haar angstaanvallen die ze tijdens haar populaire rol als Scully in The X-Files had:

‘Dit boek is geschreven door twee vriendinnen die samen struikelend door het leven zijn gegaan, die dingen hebben geprobeerd die vervolgens zijn mislukt, (…) ervan hebben geleerd en het opnieuw hebben geprobeerd.’ – Jennifer Nadel in Feeling

In Feeling lichtten de dames ook kort de negen principes uit hun manifest toe. En wat vinden ze van het Emma Watson-feminisme? Vinden ze dat het een positief effect heeft gehad? Je leest het in Feeling, die vanaf deze week in de winkel ligt.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief