nieuws

‘WIJ’ en ‘WINST’ van Jeroen Olyslaegers vanaf vandaag opnieuw verkrijgbaar

WIJ (2011) en WINST (2012), de twee voorgangers van Jeroen Olyslaegers’ succesvolle WILzijn lang niet verkrijgbaar geweest, maar vanaf vandaag zijn de heruitgaven weer terug te vinden in de boekhandel. Absolute aanraders voor wie genoot van het veelgeprezen WIL.  

WIJ

De zomer van 1976. Hoewel Europa kreunt onder een tropische hitte, verplaatst iedereen zich van het noorden naar het zuiden. Georges, misnoegde cartoonist bij een kwaliteitskrant, trekt zich samen met zijn gezin en vrienden terug op een berg aan de Spaanse Costa Brava. Mensen plonsen in het zwembad, flirten met elkaar, drinken whiskycola, en hebben het over vrijheid en zelfbeschikking in een land dat zelf nog maar net de dood van een dictator achter de rug heeft. Georges voelt zich besmet met het ‘wij’-gevoel, met de gemeenschappelijke geschiedenis die erin besloten is en met de zelfbewuste slachtoffers die samen met hem een kring vormen. Ergens moet er toch een nooduitgang te vinden zijn? Wij: een saga over de demonen die we delen, seks, gezin, alcohol, zwart geld en hier en daar een aangebrand verleden.  Wij: wanneer vriendschap niets met vrienden te maken heeft.  Wij: een met vaart en brille geschreven verhaal over een nederlaagWij: alle mogelijke netelige, eloquente en hartverscheurende schoonheid die een roman vandaag kan bieden.

WINST

Kunsthandelaar Donald vermoedt dat hij de vaardigheid bezit om gouden kloten om te zetten in gouden kansen. Het zijn bezeten tijden. De euro is gecrasht. De dagen zijn gekleurd door angst, gelatenheid en paranoia. En Donald is op weg om alles te verliezen wat hij liefheeft. Tot hij op verzoek van een diamantair een grote tentoonstelling in Berlijn kan organiseren. Donald voelt zijn kansen keren en omarmt het buitenlandse avontuur.

Maar het Berlijn dat hij kent van de dolle jaren na 1989 is intens veranderd. Wie zit er te wachten op nog maar eens een tentoonstelling? Samen met zijn ex-vrouw en zijn zoon stort Donald zich in de lange nacht van een door apocalyptische extravanganza en kale machteloosheid verdeeld Berlijn.

Dit grote verhaal over begoocheling, begeerte en broosheid wordt door Jeroen Olyslaegers zwierig, geil en vol duivelse suspens beschreven. Omdat we niets meer te verliezen hebben: Winst.

‘Mijn naam is Donald.
Ik heb het vermogen om gouden kloten om te zetten in gouden kansen.
De tijd is er rijp voor.
De tijd staat op barsten.
Wild schiet ik weg, de duisternis in.’

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief