nieuws

Wij zijn het klimaat. Een brief aan iedereen

Anuna De Wever en Kyra Gantois zijn, met de door hun georganiseerde scholierenprotesten, de gezichten van een bezorgde klimaatgeneratie. In het boek Wij zijn het klimaat steken Anuna De Wever en Kyra Gantois een hand uit naar ons allemaal. 

Ze begonnen met twee. Aan de keukentafel deelden Anuna en Kyra hun zorgen over het klimaat met elkaar en besloten: het is genoeg geweest.
Op 10 januari organiseerden de scholieren een staking tegen het huidige klimaatbeleid op een door de politie aangewezen plein. Het bleek te krap voor de 3.000 leerlingen die kwamen opdagen. Een week daarna waren ze met 12.500, de week daarna met 35.000.

Anuna en Kyra werden al snel de gezichten van een protestgeneratie die zich niet langer met geruststellende woorden van politici laat wegsturen. In Wij zijn het klimaat steken twee jonge klimaatactivisten een hand uit naar politici en beleidsmensen, naar ouders en grootouders en naar hun leeftijdsgenoten. Ze zijn naïef, zo schrijven ze zelf. Maar dat betekent hier: onontkoombaar – net zoals de toekomst – terwijl de klok tikt.

Het boek zal op vrijdag 8 maart 2019 bij Uitgeverij De Bezige Bij verschijnen. Voor elke euro opbrengst van deze uitgave gaat de helft naar Youth for Climate.

Cover Wij zijn het klimaat

Prijs: €8,99 voor paperback, €2,99 voor e-book
Pagina’s: ca. 64

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief