nieuws

Wilfried Van Craen helpt je ontspannen in zijn podcasts

Tussen wat we van het leven verlangen en de realiteit zitten vaak grote verschillen. Hoe ga je daar best mee om? En vooral: wat doe je beter niet? Ervaren therapeut Wilfried Van Craen vertelde het je al in zijn boek Weet je, ik heb het ook niet gemakkelijk. Sinds kort kan je hem ‘in het echt’ bezig horen via zijn gloednieuwe podcasts.

We verwachten een vlot en fair leven terwijl de realiteit ons overvalt met onvermoede lichamelijke klachten, werk- en relatieproblemen, stress en burn-out, ontregelende emoties, een leven dat kantelt of een niet te stillen verlangen naar verbinding.

De kloof met het plaatje dat we van het leven hadden kan dan een ravijn worden waarin we verdwalen. De oorzaak is vaak de manier waarop we die kloof proberen te dichten: piekeren, er ons tegen verzetten, er uit vluchten of te wachten tot ze zichzelf sluit. Deze probleemoplossingsstrategieën hebben het omgekeerde effect: ze verbreden de kloof.

Wilfried Van Craen helpt je in zijn boek en nu dus ook in zijn podcasts op weg om om te gaan met deze kloof, en ze bij voorkeur om ze helemaal weg te werken.

Er lopen twee podcast series. De eerste heet ‘Meer rust in je  hoofd’. Die rust wordt via een korte relaxatie- of meditatietechniek opgeroepen en vervolgens ga je op in de beleving van een verhaal. De tweede serie heet ‘NU’ en gaat over  dagelijkse dingen die onze levenskwaliteit kunnen verruimen of belasten. Deze laatste podcast maakt Wilfried samen met Amaryllis Laenen, een bevlogen arbeidspsycholoog.

Benieuwd naar de podcasts? Beluister en bekijk hier alvast een eerste stukje:

Meer weten over de podcasts? Lees dan verder op de website van Wilfried!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief